Wandelroutes

Wandelroutes rond Woudrichem en de Biesbosch

Wandelaars kunnen in de gemeente Altena hun hart ophalen. Het gebied is rijk aan wandelpaden door de natuur en langs historische plekken in het landschap. Het VVV verzamelde wandelroutes voor iedere smaak: van speurtocht tot lange-afstandswandeling.

Wandelen in de Biesbosch

Zoek de stilte op, en wandel door riet en getijdebos. Voor wandelroutes in de Biesbosch, verwijzen we graag naar de website van Nationaal Park de Biesbosch.

Pluk & Picknickroutes

In de gids met Pluk & Picknickroutes vind je 19 wandelingen, elk met picknickplaatsen, boerderijwinkels en zelfpluk-locaties langs de route. De 21 kernen in de Gemeente Altena zijn door deze wandelingen met elkaar verbonden. Elke kern heeft een startpunt. De wandelingen zijn met elkaar te combineren via een handig netwerk van knooppunten. Maak de wandeling zo lang als je zelf wilt!

Oostwaardpad: 23 km wandelen aan de rand van de Biesbosch

Soms denk je alle plekjes in je eigen omgeving wel zo’n beetje te kennen. Hoe verrassend is het dan om toch iets nieuws te ontdekken! En niet zomaar iets, maar iets waar je graag anderen ook mee naartoe wilt nemen omdat het zo’n grote indruk op je heeft gemaakt. Dat soort plekjes vind je langs het Oostwaardpad; een wandelroute in de Oostwaard aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch. De route van de ANV loopt langs en over akkers en kreken. Je wandelt, verwondert je en vaart met een trekpontje over het watertje Bakkerskil.

Stadswandeling Woudrichem

Een wandeling door het pittoreske vestingstadje Woudrichem. Een tocht langs alle historische hoogtepunten, met leuke weetjes over het reilen en zeilen in de vesting. De wandeling is online beschikbaar, of verkrijgbaar bij een van de toeristische informatiepunten van het VVV.

Stadswandeling Woudrichem met gids

In Woudrichem is een bijzonder gilde actief: het Stadgidsengilde. 15 enthousiaste gidsen verzorgen rondleidingen door ‘Woerkum’. De meesten van hen zijn geboren en getogen in het vestingstadje. Na een wandeling met een stadsgids ben je een hoop kennis en verhalen rijker.

Speurtocht door Woudrichem

Een speurtocht langs alle geheime plekjes van Woudrichem. Kom alles te weten over dit oude vestingstadje en de spannende verhalen die zich er afspeelden. Je tocht begint én eindigt bij de Pannenkoekenbakker.

Vestingdriehoek

Een wandel-rondje-pontje: varen en wandelen door de Vestingsdriehoek. Bezoek in één vaar- en wandeltocht Woudrichem, Vesting Gorinchem, Fort Vuren en Slot Loevestein. 3 veertochten, 4 historische bezienswaardigheden en onderweg volop mogelijkheid om heerlijk te lunchen, borrelen of dineren.

Voetveer Woudrichem-Loevestein

Bezoek het vestingstadje Woudrichem voor een stadswandeling, en vaar daarna met het voetveer naar Loevestein.

In de voetsporen van Dr. Tinus

De populaire serie Dr. Tinus speelde zich af in Wourkem, maar is opgenomen in Woudrichem. Het hele stadje werd één grote filmset tijdens de opnames. Volg de sporen van Dr. Tinus met deze wandelroute en bezoek alle bekende locaties uit de serie: van zijn praktijk, tot het huis van Lisa of de kerk waar hij trouwde.

Deze route is verkrijgbaar bij de toeristische informatiepunten van het VVV

Locatie Bieschboschlinie

Wandelen door de Waterlinie

Vijf wandelingen, ontwikkeld in het kader van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je startpunt is iedere keer een belangrijk onderdeel van deze linie. De wandelingen starten in Fort Altena, Fort Giessen, Fort Bakkerskil en Woudrichem, en zijn tussen de 7 en 13 kilometer lang. Voor een uitstapje over het water naar de 'buren' in Gorinchem, is er de Wandel- en vaarroute.

Deze routes zijn ook verkrijgbaar bij de toeristische informatiepunten van het VVV

Waterliniepad

Een lange-afstandswandeling van 20,6 km. Dit is etappe 18 van het waterliniepad: een wandeling van in totaal 350 kilometer langs de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse waterlinie.

Deze etappe leidt van Fort Vuren, via de vesting van Gorinchem en Slot Loevestein naar Woudrichem.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram