Varen & Watersport

Wie Biesboschlinie zegt, zegt water. Het gebied rondom Woudrichem is omgeven door rivieren en doorspekt met stroompjes, kreken en vaarten: de ideale omgeving voor een dagje op het water.

Watersport

De Afgedamde Maas en niet te vergeten de Biesbosch zijn heerlijke plekken om te kanoën of te suppen. Huur een kano of kajak in Hank en geniet van de prachtige natuur in en rond de Biesbosch op een van de vele kanoroutes of kajakroutes.

De routes zijn verkrijgbaar via de verhuurder of vind er een op Kanoweb, bij Staatsbosbeheer of op de site van Nationaal Park De Biesbosch

Plattegrond met knooppunten-netwerk om een eigen kanoroute samen te stellen in de Noordwaard van de Biesbosch

Kanoroute in de Noordwaard van de Biesbosch

De vaarten op, de kreken in. Met een kano kan je in de Biesboschlinie alle kanten op. Stippel zélf je kanouroute uit met dit knooppunten-netwerk in de Noordwaard van de Biesbosch.

Download en print de kanoroute hier.

Een dagje varen

Iets minder spieren gebruiken?
Vaar mee met een schipper, of huur een motorboot of fluisterboot en ga zelf op pad!

Er zijn verschillende schippers die je een heerlijke dag uit kunnen bezorgen; met of zonder picknick, voor een vaartocht vol cultuur en natuur.

Veerpont riveer

Veerpont

Een waterrijk gebied kan niet zonder veerponten. Er zijn verschillende veerdiensten, van voetveer en fietsveer tot autopont. Een actueel overzicht van alle veerdiensten en vaartijden vind je hier.

search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram