Bezichtigen

De Biesboschlinie is een regio vol cultureel erfgoed. Er valt heel wat te ontdekken: van kazemat en vesting tot molen en museum.

Het erfgoed vertelt van een geschiedenis waarin mensen en water afwisselend elkaars bondgenoot en vijand waren. Bloeiende visserij, grote overstromingen, maar ook het water als verdediging tegen indringers van buiten; je vindt het allemaal terug in de vele historische bezienswaardigheden die deze streek rijk is.

Vestingstad Woudrichem

Bezoek het gezellige vestingstadje Woudrichem. De vesting is nog helemaal intact. Maar ook de Gevangenenpoort, de Martinustoren en de historische haven zijn een bezoek waard. Struin zomaar wat rond, maak op eigen gelegenheid een stadswandeling of bezichtig de vestingstad met een stadsgids.

Slot Loevestein

Bezoek het beroemde kasteel waar Hugo de Groot in een boekenkist uit ontsnapte. Kom alles te weten over het kasteel, haar bewoners en hun leven tussen de eeuwenoude kasteelmuren. Tip! Vooral tijdens de schoolvakanties organiseert Loevestein talloze speciale activiteiten voor kinderen.

Musea

Cultuurhonger, zadelpijn of regen? Bezoek dan een museum in de Biesboschlinie. Liefhebbers van natuur, oude ambachten en historie en zelfs autoliefhebbers komen hier aan hun trekken.

Molens Mühle in der Region Biesbosch

"Als 'tie draait, is 'tie open."

Elke zaterdagmiddag, mits er voldoende wind staat, én op alle andere momenten dat de wieken draaien, kun je een bezoek brengen aan de molens in Altena. Iedere molenaar zal je vol trots over 'zijn' molen vertellen: werd hij gebruikt voor bemaling, is het een watermolen of traditionele korenmolen? Neem zeker ook een kijkje in de molenwinkels, waar de traditioneel gemalen bakproducten te koop zijn.

Vestingdriehoek

Kun je geen genoeg krijgen van vestingen en kastelen? Sla de Vestingdriehoek dan zeker niet over. De vestingdriehoek wordt gevormd door de vestingsteden Woudrichem, Gorinchem en Zaltbommel, Fort Vuren en Slot Loevestein. Met de veerpont en fiets kan je deze locaties binnen één dag bezoeken.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

In de Biesboschlinie vind je het zuidelijkste deel van de van de Nieuwe Hollandsche Waterlinie. Talloze forten, sluizen en kazematten zijn nog altijd onderdeel van het rivierenlandschap. Ze zijn, op 1 na, allemaal te bezoeken.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram