Molens

Mühle in der Region Biesbosch

Molens in de Biesboschlinie

De molens in de Biesboschlinie zijn niet weg te denken iconen van dit mooie gebied. Ooit zorgden ze voor droge voeten, vandaag de dag malen ze nog altijd het meel voor de bakker, en vertellen ze ons het verhaal van een rijke geschiedenis. 

De molens zijn te bezoeken:

  • Als de wieken draaien, is de molen open. Kom je langs en draait de molen? Kom binnen!
  • Iedere zaterdag tussen 13-17 uur, mits er voldoende wind staat
  • Op afspraak

De Molenstichting Land van Heusden en Altena

De molens in de Biesboschlinie, met uitzondering van de Molen in Woudrichem en de Amerikaanse Windmotor in Genderen, zijn in bezit van de Molenstichting Het Land van Heusen en Altena. De stichting zet zich vol passie in voor het behoud, onderhoud en de restauratie van haar molens.

De molenaars zijn stuk voor stuk trots op 'hun' molen. Met veel plezier zullen ze je dan ook vertellen over alles wat met hun molen en het beroep van molenaar te maken heeft. Loop dus zeker even binnen, want:

Als 'tie draait, is 'tie open.

Tour des Moulins

Op de fiets langs de molens van Heusden en Altena

Alle molens bekijken? 

Dat kan! Maak een fietstocht van 65 km langs fietsknooppunten, en kom onderweg alles te weten over de molens in de gemeente Altena. Fiets van Woudrichem, via Veen, Wijk en Aalburg, Genderen, Meeuwen, Dussen, Hank, Almkerk, Uppel en Werkendam naar Sleeuwijk en je molenronde is compleet. Stop onderweg ook zeker bij een van de molenwinkels voor een heerlijke aanvulling op je picknick.

De Tour des Moulins vind je in de brochure 'Windkracht', uitgegeven in samenwerking met de Molenstichting Land van Heusen en Altena. De brochure is verkrijgbaar bij de toeristische informatiepunten van het VVV.

 

search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram