Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een uniek natuurgebied: zoetwatergetijden bepalen er het ritme.

De Biesbosch staat, via de Nieuwe Waterweg, in verbinding met de zee. Het rijzende en dalende water van de zee stuwt het water van de rivieren op. Beleef de natuur, het ritme van de getijden en de rust en ruimte die de Biesbosch je te bieden heeft. Onze storyteller Prisca Visser bezocht de Biesbosch. Ze duikt in het verleden, speurt naar beversporen en brengt een nacht door in een hut diep verborgen in de natuur. Ze schreef een blog over haar ontdekkingsreis.

Natuur

Rietkragen, zeldzame plantensoorten, grasland, water en natuurlijk de bever. Dat is natuur in de Biesbosch. Wandel, fiets of vaar op eigen gelegenheid de natuur in, of kom álles te weten over de flora en fauna van de Biesbosch op excursie met een boswachter van Staatsbosbeheer.

Wandelen en varen

Het natte grasland van de Biesbosch vraagt erom verkend te worden. Met een kano of vanuit een elektrische rondvaart- of fluisterboot bekijk je al het moois vanaf het water. En voor een ander perspectief zijn er wandelpaden in overvloed.

Bezoekerscentra en Museum

In de bezoekerscentra bij de toegangspunten van het park kom je alles te weten over de natuur en geschiedenis van de Biesbosch. Je vindt bezoekerscentra in Drimmelen en Dordrecht.

Het Biesbosch museumeiland in Werkendam is een speciaal bezoekje waard. Hier vind je de 'Biesbosch Beleving'. Dit schaalmodel van de Biesbosch met polders, dijken en stromen, maakt de waterhuishoudkundige werking en het belang van dit mooie natuurgebied inzichtelijk.

Meer informatie

Voor een overzicht van parkeerplaatsen, activiteiten, bezoekerscentra en voor het boeken van excursies in de Biesbosch, verwijzen we je graag naar de site van Nationaal Park de Biesbosch.

Wil je de Biesbosch ontdekken en zien wat er allemaal te beleven is? Neem dan eens een kijkje op de site van Beleef de Biesbosch.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram