Wandelen in de Biesboschlinie

Wandelen

Door polders en bos, langs rivieren, forten en vestingen: in de Biesboschlinie komt elke wandelaar aan zijn trekken. Wandel je hoofd leeg in de natuur of struin door oude straatjes in vestingstad Woudrichem. Slenter langs forten en kazematten, of beleef een spannend nieuw avontuur tijdens een speurtocht.

Wandelen in de natuur

Voor groene voeten

Hou je van natuurwandelingen, dan ligt wandelen in De Biesbosch natuurlijk voor de hand. Maar wist je dat je vanuit elke kern in de gemeente Altena een wandelroute door de natuur kunt starten? De kernen zijn verbonden door polders, water, natuurgebieden én de mooiste wandelroutes die het VVV voor je ontdekte. Wandel langs picknickplaatsen en koop je maaltijd onderweg bij een boerderijwinkel, of scharrel zelf je maaltje bij elkaar bij een van de boomgaarden of pluktuinen. Je vindt al deze wandelingen in onze gids met Pluk & Picknickroutes.

Wandelen langs fort en vesting

Lange-afstandswandelingen

Voor cultuursnuivers

Forten en vestingen, kazematten en sluizen; de Biesboschlinie heeft een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis is prachtig bewaard gebleven in bijvoorbeeld het vestingstadje Woudrichem of Slot Loevestein.

Breng ook zeker een bezoek aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie: genomineerd als UNESCO werelderfgoed.

Voor stevige doorstappers

Zin in een stevige wandeling?  Dwars door het gebied van de Biesboschlinie loopt de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het Waterliniepad is een lange-afstandswandeling langs alle forten en vestingen van deze linie. En één van de etappes start in Woudrichem!

search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram