Slot Loevestein

Slot loevesteinAl sinds 1361 waakt Slot Loevestein over Maas en Waal. Ridder Dirc Loef van Horne liet het kasteel bouwen als tolpost. Later werd het kasteel de staatsgevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte en een vesting in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En vandaag de dag is het een geweldige plek voor een dagje uit.

Wist je dat...

  • Je op Slot Loevestein kunt overnachten?
  • Je in een escaperoom-achtig spel kunt ontsnappen uit óf inbreken in het slot?
  • Slot Loevestein ook de plek is om je bruiloft, bedrijfsfeest of kinderfeest te vieren?

Je vindt er alles over op de website van Slot Loevestein.

Burg LoevesteinBezoek het Kasteel

In weekends en tijdens schoolvakanties is het slot open voor publiek. Met je persoonlijke sleutel heb je toegang tot het kasteel, kun je presentaties starten en verhalen ontsluiten. Op vaste punten in het kasteel vertellen gidsen over de geschiedenis van het slot. Privérondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Het slot staat midden in de natuur. Combineer je bezoek aan Loevestein dus met een wandeling of fietstocht in de omgeving.

Kinderen

Ook kinderen kunnen hun hart ophalen op Loevestein. Verkleed je als jonkvrouw of ridder, ontsnap uit de boekenkist van Hugo de Groot, en ontdek het kasteel met je eigen sleutel.

Hou de website van Loevestein goed in de gaten, in de vakanties organiseert het slot veel extra kinderactiviteiten en workshops.

Culinair Watertaxi Arrangement

Bezoek het slot, geniet van de omgeving, en sluit de dag af met een heerlijk diner aan de overkant van de rivier. Vaar ’s avonds over naar het pittoreske Woudrichem. Bekijk het stadje, geniet van een 3 of 5 gangendiner, en aan het eind van de avond brengt de taxi je weer terug naar Loevestein. Voor meer informatie over dit arrangement, raadpleeg je de site van Riveer.

search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram