Fietsen in de Biesboschlinie

Fietsen in de Vestingdriehoek, Woudrichem en de Biesbosch

Kilometers fietsen met de wind in je haren? In de Biesboschlinie kan je je hart ophalen.

Het vlakke landschap rondom Woudrichem, met dijken, velden en rivieren herbergt een groot aantal fietsroutes.

Fietsen langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste rijksmonument van Nederland.

De linie loopt van Muiden tot in de Biesbosch. De Biesboschlinie is met de vestingdriehoek het thuis van vier forten, twee sluizen, diverse kazematten en een vesting. Je kunt ze, op één fort na, allemaal bezoeken.

Maak een fietstocht langs Fort Altena, Fort Bakkerskil, de Papsluis, de Sluis en vesting Woudrichem en vergeet niet om Slot Loevestein met een bezoekje te vereren. Bij de VVV-folderposten zijn verschillende routes verkrijgbaar. Een kleine selectie daarvan staat op de fietsroute-pagina als download.

Marianne Vos

Wijk en Aalburg, in de gemeente Altena, is de thuisbasis van meervoudig wereld- en olympisch kampioen wielrennen Marianne Vos. De gemeente is trots op zo’n inwoner, en plaatste bij iedere wereldtitel een bankje of wereldtitel om Mariannes prestaties te vieren. De Marianne Vos fietsroute voert je langs al deze rustplekken en andere bezienswaardigheden in de regio.

Langs dijken, natuurgebieden en picknickplaatsen

Liever lekker de natuur in? Ook dat kan! Weg van alle rumoer fiets je in de Biesboschlinie zo de natuur in. De gemeente Altena is vol van natuur en water. Zeker in het gebied net ten zuiden van de Biesbosch is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de natuur. Ontdek het groen van de Biesboschlinie met één van onze fietsroutes!

Fietsverhuur

Geen fiets? Geen nood! Huur er een bij de vele verhuur-locaties rond Woudrichem, in Werkendam, Sleeuwijk, Wijk & Aalburg of Hank. Ook voor een mountainbike of (elektrische) fiets kun je hier terecht.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram