In de omgeving

In de omgeving

Ook in de omgeving van de Biesboschlinie is van alles te beleven. Pretpark, een stad bezoeken of museum: we zetten de uitstapjes dichtbij en íets verder weg op een rijtje. Kijk eens op de website van Beleef de Biesbosch. Daar vind je nog meer uitjes die wat verder weg zijn, bijvoorbeeld in Oosterhout of Dordrecht.

Stedentrip

Binnen een uur reis je vanuit de Biesboschlinie naar Dordrecht, Rotterdam, Utrecht, Breda, Tilburg en Den Bosch. Trek eropuit voor een dagje winkelen in Hollandse of Brabantse sferen, of een cultureel uitstapje    

De Efteling

Schommelt de kano niet wild genoeg? De Efteling is via twee gratis veerponten zelfs op de fiets snel en gemakkelijk bereikbaar. Ben jij een echte achtbaan-fan, of droom je liever weg in het sprookjesbos?

Glasmuseum Leerdam

Neem vanuit Gorinchem de route langs de Linge richting Leerdam voor een bezoek aan de glasblazerij en het glasmuseum in Leerdam. De perfecte combinatie van natuur en cultuur! Of ga op de fiets, en combineer cultuur met een sportief dagje uit.

Loonse en Drunense Duinen

Aan de overkant van de Bergsche Maas ligt Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Je vindt hier grote zandvlaktes - niet voor niets wordt het park ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Maar er is ook volop heide en bos, waar je tot aan de horizon kunt wandelen, paardrijden, fietsen en mountainbiken.

Paspoort mee!

België is niet ver weg. In anderhalf uur sta je in hartje Antwerpen! Zo maak je een weekje Biesboschlinie wel héél bijzonder! Brugge, Gent, Brussel of Knokke zijn ook prima bereikbaar en leuke dagtripjes naar het buitenland.

Zilverstad Schoonhoven

Bezoek de goud- en zilversmid-ateliers en de galeries met elk hun eigen specialiteit. Het Nederlands Zilvermuseum is een aanrader, ook voor kinderen!

Kinderdijk

We merken het amper, maar een  groot deel van Nederland ligt tot 7 meter onder zeeniveau. Met o.a. molens houden en hielden we onze voeten droog. In Kinderdijk vind je negentien authentieke windmolens uit de achttiende eeuw. In de winter kun je langs de molens op de schaats!

Zeezicht

Hoewel hier veel strandjes langs de rivieren te vinden zijn, is een dagje naar zee ook heerlijk in alle jaargetijden. Hoek van Holland bijvoorbeeld! Je bent in een uurtje. Hap er een haring en neem er een verfrissende duik, terwijl je weet dat hier een warm bed op je wacht!

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Dit familielandgoed is opengesteld voor het publiek. Er zijn wandel- en fietsroutes langs onder andere monumentale hofsteden, hooibergen en vloedschuren. Mariënwaerdt bestaat voor een groot deel uit akkers, weiden, boomgaarden en moestuinen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram