Zien & Doen

Eropuit

Onder de grote rivieren, op de grens van Noord-Brabant,  Zuid-Holland en Gelderland vind je het land van Altena, met Woudrichem als grootste kern. Het is het bruisende hart van de Biesboschlinie, een gebied met cultuur, natuur, rust én activiteit.

Grenzend aan de Biesbosch, doorkruist door de Nieuwe Hollandse Waterlinie en op een steenworp afstand van de Efteling; dit stukje Brabant vraagt erom ontdekt te worden. Of je nu een bestemming zoekt voor een afwisselende vakantie, een rustig weekend weg, of een dagje uit; je vindt het in de Biesboschlinie.

Actief en sportief eropuit?

Het gebied rond Woudrichem en de Biesbosch is dooraderd met fietsroutes, wandelpaden, rivieren en stroompjes. Van lange-afstandswandeling tot picknick in een fluisterboot, hier kom je aan je trekken.

Forten en vestingen, kazematten en sluizen; de Biesboschlinie heeft een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis is prachtig bewaard gebleven in bijvoorbeeld het vestingstadje Woudrichem of Slot Loevestein.

Breng ook zeker een bezoek aan UNESCO werelderfgoed de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Concert, tentoonstelling, jaarmarkt of ander spektakel? De Biesboschlinie bruist van de activiteit. De agenda met de evenementen in de regio vind je hier.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram