Musea

Musea in de Biesboschline

Uitgefietst, kennishonger of te koud buiten? Bezoek één van de musea in Woudrichem, Wijk en Aalburg, Veen of de Biesbosch.

Biesbosch MuseumEiland

De Biesbosch is een natuurgebied met een lange cultuurhistorie. Jarenlang hebben mensen er gevochten tegen het water, en hun brood verdiend met het oogsten van riet en wilgentenen. Maar het gebied is ook weer ontpolderd, en teruggegeven aan de natuur.

Het Biesbosch Museumeiland vertelt je alles over het verleden, heden én de toekomst van dit unieke zoetwatergetijdengebied.

Voor openingstijden en bezoekersinformatie, raadpleeg de site van het MuseumEiland.

Battlefield Tours Oorlogsmuseum Veen

Het Oorlogsmuseum in Veen organiseert Battlefield Tours waarbij je op zoek gaat naar restanten van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze rondleiding, kom je op bijzondere locaties waar vroeger veel is gebeurd.

Laat je meevoeren door de verhalen van de betreffende locatie met historische foto's en echte voorwerpen van vroeger. Een bijzondere ervaring!

Informatie over de Battlefield Tour vind je hier.

Visserij- en Cultuurhistorisch museum Woudrichem

In 1362 kreeg Woudrichem visrechten. Dat is het begin geweest van een lange geschiedenis als vissersplaats, die tot in de vorige eeuw heeft geduurd. Niet voor niets staan er twee zalmen in het wapen van Woudrichem.

Een groep enthousiaste inwoners van de stad wilde deze geschiedenis behouden, en begon met het inzamelen van informatie en materialen over de riviervisserij in ‘Woerkum’. Deze verzameling is te bekijken in het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum in Woudrichem.

Maar er is meer te zien. Niet alleen geeft het museum een bijna volledig overzicht van de Nederlandse riviervisserij, ook de cultuur van de streek komt aan bod.

Verder zet het museum zich in om oude ambachten levend te houden. Het organiseert daarom cursussen in onder andere zeilmaken, mandenmaken en nettenbreien.

Het Visserijmuseum is van april tot oktober geopend. Daarbuiten voor groepen op afspraak. De actuele openingstijden en verdere informatie vind je op de site van het museum.

De Wolfsburcht, museum voor de Luchtgekoelde Volkswagen

Het eerste museum voor de Luchtgekoelde Volkswagen in Nederland, staat in Wijk en Aalburg.

Het ‘Kevermuseum’, zoals het in de volksmond heet, geeft een overzicht van de geschiedenis van de Luchtgekoelde Volkswagen en verbindt deze geschiedenis met wat zich in dezelfde periode in de wereld afspeelde. Meer dan een automuseum dus.

Het museum is een initiatief van André van Wijlen keveronderdelen v.o.f.

Bezoekersinformatie en openingstijden zijn te vinden op de website van het museum.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram