Winter in de Biesboschlinie

Van december tot en met februari heerst er winterrust in de Biesboschlinie. Maar dat betekent niet dat er niets te beleven is. Er is voor elk wat wils: een winterwandeling, een speurtocht of opwarmen met een warme chocomel of lunch tijdens een mooie wandeling. We verzamelden alle activiteiten op deze webpagina.

Winterse stadswandeling

Niets is zo fijn als een stevige wandeling op een mooie winterdag. Tijdens deze stadswandeling, loop je je warm langs de meest opmerkelijke plekjes en monumenten in de historische vesting van Woudrichem.

Of boek een rondleiding met één van onze stadsgidsen. Ervaren en enthousiaste gidsen, die al hun hele leven in Woudrichem wonen, vertellen je alle verhalen over het heden en verleden van de vesting en haar bewoners.

Klassieke concerten

Het Sleeuwijks Kerkje staat bekend om de kleinschalige concerten. Van aanstormend talent tot beroepsmuzikanten. De goede akoestiek en de kleine, intieme ruimte maken het Kerkje ideaal voor kamermuziek, recitals en soloconcerten. Deze winter zijn er verschillende soorten concerten.

Een kaartje kost €15,- en is via de website te koop. Het is niet mogelijk om een kaartje aan de deur te kopen.

Vaar of wandel door de Biesbosch

Vaar door de smalle Biesboschkreken met een elektrische (verwarmde) boot terwijl de schipper je gidst, of wandel mee met een gids van Staatsbosbeheer. Biesbosch MuseumEiland organiseert verschillende winterse vaar- en wandeltochten in de Biesbosch. Combineer het meteen met een museumbezoek voor een echt dagje uit.

Concert

Donderdag 25 januari speelt 'Grámhara' in Theater Apolonia in Woudrichem.

Locatie: Hoogstraat 19A in Woudrichem

Visbakken in Woudrichem

Coöperatieve Visscherijvereniging De Hoop in Woudrichem bakt in de wintermaanden één keer per maand vis. De vis die ze bakken is poon en de opbrengst is voor het onderhoud van de visafslag.

Wanneer: 27 januari en 24 februari van 08.30 - 12.00 uur

Locatie: Kerkstraat 2 in Woudrichem

Battlefield Tour Kapelse Veer

Naast de Battlefield Tour langs de Bergsche Maas, organiseert het Oorlogsmuseum in Veen nu ook een tour die zich helemaal richt op de Tweede Wereldoorlog in de Overdiepse polder. Aan de hand van kaarten en fotomateriaal leer je meer over de lokale geschiedenis.

De tour duurt drie uur en is voorzien van koffie, thee en wat lekkers. Op 27 januari 2024 wordt de tour voor het eerst gegeven; precies 79 jaar na de Slag om Kapelsche Veer.

Kasteel Dussen

Geniet van bijzondere optredens in Kasteel Dussen. Theater voor volwassenen én voor kinderen, kunstlezingen en muziekoptredens: lichtpuntjes op lange, donkere winteravonden.

kasteel dussen in kerstsfeer

Rondleiding Slot Loevestein

Elke zaterdag en zondag van 11.30 tot 12.30 & van 14.00 tot 15.00 uur zijn er rondleidingen op Slot Loevestein. Ontdek de historische hoogtepunten uit de bijna 700-jarige geschiedenis van Loevestein. Wie liet het kasteel bouwen en waarom op deze plaats? Het slot is bekend vanwege Hugo de Groot, maar welke andere gevangenen zaten in de Staatsgevangenis? Ook ontdek je waarom Loevestein deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie. Leuk voor jong en oud.

Eten en drinken

Winterwandelingen vragen om opwarmen onderweg, met warme dranken of een stevige maaltijd. Voor een kop koffie met gebak, of een lunch ga je bijvoorbeeld naar lunchroom Gewoon Ploon. Wil je uitgebreid dineren? Dat kan bij Restaurant de Stroming. Check altijd even de website voor de openingstijden.

Overnachten

In onze gastvrije overnachtingslocaties ben je van harte welkom. De keuze is groot. Slaap in een kruitkelder, een trekkershut of in een luxe B&B. Slaap lekker en tot morgen!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram