Winter in de Biesboschlinie

Van december tot en met februari heerst er winterrust in de Biesboschlinie. Maar dat betekent niet dat er niets te beleven is. Naast de rust bruist het ook van de activiteiten. Er is voor elk wat wils: een winterwandeling, een rondleiding bij kaarslicht of sfeervol winkelen voor de feestdagen. We verzamelden alle activiteiten in een Wintergids én op deze webpagina.

AFGELAST: Winter Wonder Woudrichem & Gorcums Winterfestijn gaan niet door i.v.m. de nieuwe maatregelen. Check zelf bij de overige activiteiten altijd de laatste stand van zaken bij de organisatie.

Winterse Stadswandeling

Niets is zo fijn als een stevige wandeling op een mooie winterdag. Tijdens deze stadswandeling loop je je warm langs de meest opmerkelijke plekjes en monumenten in de historische vesting van Woudrichem.

Fort Altena

Op stap met de wasvrouw

De wasvrouw van Fort Altena deed de was voor 328 manschappen. Geen tijd om stil te zitten dus. Nu het fort niet langer bemand is, heeft ze tijd om je rond te leiden door het fort en over het terrein. Ze laat je de bijzonderste plekken van Fort Altena zien, en vertelt je de verhalen van vroeger. Onderweg schenkt ze een smakelijk drankje.

Moonlight Shopping

In Werkendam

Op vrijdag 17 december van 18.00 tot 22.00 uur is het centrum van Werkendam geheel in klassieke kerstsfeer omgetoverd. Kom gezellig shoppen, want we trakteren je op gezellige muziek, straattheater, proeverijen, en vooral ... oer- en oud-Hollandsche gezelligheid!

AFGELAST
Gorcums Winterfestijn

Kom schaatsen in de állermooiste vestingstad van Nederland.
De Grote Markt in Gorinchem wordt deze kerst weer omgetoverd tot een winterse belevenis. Van  18 december t/m zondag 9 januari staat de gezellige overdekte ijsbaan weer rondom de fontein.

Kerstvakantie op Loevestein

Een kasteel in kerstsfeer, warme chocolademelk en glüwein... Loevestein neemt je mee terug naar  kerstmis in de tijd van Hugo de groot.

Van 26 december t/m 9 januari 2022 is Loevestein in winterse sferen. Deze kerstvakantie kun je ook voor het laatst onze tijdelijke tentoonstelling 400 jaar Hugo de Groot bezoeken, dit is inbegrepen bij je toegangskaartje.

Speur je warm

Familiewandeling

Je wandelt je gegarandeerd warm én komt van alles over Woudrichem te weten tijdens deze speurtocht door Woudrichem. Vergeet niet onderweg een bankje te zoeken om warme chocolademelk te drinken!

Ontmoet
Hugo & Jacoba

Maak een historische wandeling door Woudrichem met het gidsengilde. Tijdens de wandeling ontmoet je Hugo de Groot en Jacoba van Beieren. Ze vertellen je in geuren en kleuren over hun leven en over hun invloed op de geschiedenis. Een leuk uitje voor het hele gezin!

 

Snertwandeling

in Woudrichem

In de wintermaanden organiseert het Gidsengilde Woudrichem een aantal snertwandelingen. Tijdens de wandeling loop je met een gids door de historische vestingstad. Je hoort bijzondere verhalen van heden en verleden.

De wandeling start met een winters opwarmertje en eindigt bij een gezellige brasserie met zelfgemaakte erwtensoep.

Fort Bakkerskil

Hoorspel

Wandel deze winter zeker eens het terrein van Fort Bakkerskil op. Op het terrein vind je QR-codes. Scan ze met je mobiele telefoon, en geniet van de bijzondere verhalen die je te horen krijgt.

Winterwandelen

In de Biesbosch

Voor de echte frisse neus mag je natuurlijk een natuurwandeling in de Biesbosch niet overslaan. Zin in een kort ommetje of liever stevig doorwandelen? Met behulp van de knooppunten bepaal je zelf hoe ver je loopt.

AFGELAST

Winter Wonder Woudrichem

Houtvuren, kraampjes, zang en lichtjesavond: tijdens Winter Wonder Woudrichem kom je echt in winterse sferen. Een perfecte voorbereiding op de feestdagen!

Kasteel Dussen

Optredens in winterse sferen

Deze winter warm je je aan bijzondere optredens in het sfeervolle kasteel. Theater voor volwassenen én voor kinderen, en muziek van klassiek tot Nederlandstalige chansons: lichtpuntjes op lange donkere winteravonden.
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram