Persbericht: Op pad in de winter

Persbericht

4 december 2023

Winter in de Biesboschlinie

Ook in de winter is er van alles te beleven in de Biesboschlinie. Van een lichtjesoptocht of kerstconcert tot een rondleiding bij kaarslicht of een vaartocht. Er is voor elk wat wils.

Wandelen, varen en versgebakken poon

Kom in de winterse sferen tijdens een snertwandeling in de omgeving van Fort Giessen of de Biesbosch en warm na afloop op met een heerlijke kop warme erwtensoep. Boek een rondleiding op één van de forten en spot beversporen tijdens een winterse vaartocht door de Biesbosch. Haal oudjaarsdag versgebakken poon, bezoek 9 december Winter Wonder Woudrichem in deze vestingstad of kom die avond naar Andel voor een lichtjesparade met voertuigen.

Op pad in de Vestingdriehoek

Ook bij de buren in de Vestingdriehoek is de winter allesbehalve saai. Op Slot Loevestein zijn er kaarsverlichte rondleidingen (mét Glühwein en Oerhollandse stamppot!) In Gorinchem is de winterpret ook in volle gang: de overdekte schaatsbaan opent vanaf 16 december haar deuren. Kortom, er is weer genoeg te beleven.

Erfgoed en natuur

In het noord-westen van Noord-Brabant, ligt de Biesboschlinie. Dit mooie gebied is het thuis van eeuwenoud erfgoed en prachtige natuur. Het gebied beslaat de gemeente Altena met zijn 21 kernen, waaronder Woudrichem, en het zuidelijke deel van de Biesbosch.

We hebben de leukste activiteiten verzameld op https://biesboschlinie.com/winter.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram