Persbericht: Winter in de Biesboschlinie

Persbericht

5 december 2022

Winter in de Biesboschlinie

Van december tot en met februari is er volop winterrust in de Biesboschlinie. Maar dat betekent niet dat er niets te beleven is. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Van een winterse snertwandeling of rondleiding bij kaarslicht tot sfeervol winkelen voor de feestdagen: er is voor elk wat wils.

Snertwandelingen en vaartochten

Winter Wonder Woudrichem brengt iedereen op 10 december van 16.00 tot 21.00 uur in de winterse sferen door houtvuren, kraampjes en een lichtjesavond. Wandel mee met een snertwandeling, boek een rondleiding op één van de forten, kom in de kerstsferen met een kerstconcert óf boek een vaartocht door de Biesbosch. De beversporen zijn in de winter goed zichtbaar. Misschien laat een bever zichzelf wel zien!

Activiteiten in de Vestingdriehoek

Ook bij de buren in de Vestingdriehoek is de winter allesbehalve saai. Er zijn rondleidingen met een gids op Slot Loevestein (inclusief glühwein en Oerhollandse stamppot!) Ook schaatsen bij het Gorcums Winterfestijn is weer mogelijk. Kortom, er is weer genoeg te beleven.

Eeuwenoud erfgoed

In het noord-westen van Noord-Brabant, ligt de Biesboschlinie. Dit mooie gebied is het thuis van eeuwenoud erfgoed en prachtige natuur. Het gebied beslaat de gemeente Altena met zijn 21 kernen, waaronder Woudrichem, en het zuidelijke deel van de Biesbosch.

We hebben de leukste activiteiten verzameld op https://biesboschlinie.com/winter.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram