Overnachten in de Biesboschlinie

Overnachten na een dag genieten in de Biesboschlinie? Droom heerlijk weg in een fort, slaap in een pipowagen of op een boot in de Biesbosch. Je kunt zelfs wakker worden tussen de alpaca's! Er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je de leukste overnachtingstips voor een weekendje weg in de Biesboschlinie. Alle adressen voor B&B, hotel, camping of appartement vind je hier. Rust goed uit voor een nieuwe dag vol activiteiten in de Vestingdriehoek, Biesbosch of de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Vestingdriehoek

Een weekendje weg in de Vestingdriehoek? Vaar met de ponten van Riveer over de Maas, Waal en Merwede van vesting tot fort en Slot Loevestein. Slaap in historische vestingstad Woudrichem om de volgende dag de Vestingdriehoek verder te ontdekken.

De Vestingdriehoek is het gebied tussen de vestingen Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel, Slot Loevestein en Fort Vuren. Alle locaties zijn met elkaar verbonden door water. Je fiets mag gratis mee op de pont.

Hollandse Waterlinies

De Nieuwe Hollandse Waterlinie, sinds 2021 ook Unesco Werelderfgoed, is de moeite waard om te bezichtigen. In de Biesboschlinie vind je het meest zuidelijke deel van deze linie. Slaap op een fort in Nieuwendijk of in een kazemat in Woudrichem. Deze bijzondere vestingstad was onderdeel van zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie!

Slapen in de Biesbosch

De Biesbosch is een uniek natuurgebied. Er is genoeg te doen: wandel, fiets of vaar op eigen gelegenheid in de natuur, of kom álles te weten over de flora en fauna van de Biesbosch op excursie met een boswachter van Staatsbosbeheer. Overnacht óp het water met je eigen boot, huur een 'AquaHome', kampeer in een trekkershut of slaap in een hotel. Ontdek de volgende dag Biesbosch MuseumEiland, wat een speciaal bezoekje waard is.

B&B's

Er zijn genoeg b&b's te vinden in de Biesboschlinie. Slaap in een Scandinavische Pod waar je een hottub tot je beschikking hebt of in een rustige b&b in de weidse polder. Aan de Maas middenin de natuur vind je Bed & Breakfast Maas. Spot bevers en hoor kieviten bij b&b Op De Terp. Of word wakker tussen de alpaca's bij b&b Loenestein Nog leuker: kies een mooie fiets- of wandelroute en bezoek ze allemaal!

Campings

Slaap in een pipowagen op camping De la Rue, in Woudrichem op camping De Mosterdpot of op camping Oldershof, op loopafstand van natuurgebied 'het Pompveld'.

Op vakantie met kinderen?
Dan is het leuk om naar de kindvriendelijke en gezellige boerderijcamping De Speeltol te gaan. Oude kleren mee en de kinderen kunnen lekker los in de natuurspeeltuin op het terrein!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram