Kanoroute Polderland (34 km)

Kanoroute Polderland (34 km)

Deze route sluit aan op De Fortenroute bij het aquaduct bij Uitwijk. Let op bij de oversteek nabij het gemaal in Meeuwen. Hier moet je niet alleen oversteken, maar ook een klein stukje over de weg lopen met je kano/kajak. Na 200 meter ‘klunen’ (portage) kun je het water weer op. Watergemaal Hagoort is tegelijk een interessante tussenstop om even van dichtbij te bekijken. Dit gemaal zorgt voor het op peil houden van het water in het achterliggende polderland.

Evenwijdig aan de Bergsche Maas loopt het Noorderafwateringskanaal. Daar begint deze tocht, nabij De Peerenboomse Haven. Het heen-en-weertje schampt en doorkruist de dorpen Dussen, Meeuwen en Babyloniënbroek. Het is een vrij open traject, dwars door de Brabantse polders. Ken je de omgeving van een wandel- of fietsroute? Dan verbaas je je over deze tocht, want je komt op plekjes die anders voor je verborgen blijven. Kenmerkend zijn de prachtige vergezichten. Soms letterlijk tussen de poten van het grazende vee door. Bijna was dit een ‘vergeten’ route, maar gelukkig op tijd herontdekt! Het is een pareltje van een route die zeker niet mag ontbreken in jouw te-varen-routes planning!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram