« All Events

Voorstelling TussenTijd

4 May - 5 May

TussenTijd: Een voorstelling door jongeren over de Tweede Wereldoorlog op het Biesbosch MuseumEiland

Jongeren spelen op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei een voorstelling op het Biesbosch MuseumEiland. Het publiek wandelt langs theaterscènes die zijn gebaseerd op verhalen van de Tweede Wereldoorlog en het kunstwerk ‘’waiting for it to end…’’ van alaa minawi.

Over TussenTijd
TussenTijd is een voorstelling gemaakt door jongeren in het kader van Theater Na de Dam.
Professionele theatermakers Clara Peeters en Lisa Dammiaans gingen samen met 7 jongeren uit de Biesboschregio in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met het kunstwerk, vormen de basis van de jongerenvoorstelling.

Ook verdiepten de jongeren zich in de geschiedenis van het gebied. De Biesbosch, een gebied met toen nog twee meter getijdenverschil, werd na de bevrijding van Noord- Brabant een grensgebied met het nog niet bevrijde Zuid-Holland. Daardoor ontstond de mogelijkheid per kano overtochten te doen (crossings), om o.a. mensen, berichten en medicijnen heen en weer te brengen. Dit gebeurde in de winter van 1944-1945, altijd bij maanloze nachten. De Nazi’s probeerden de crossings tegen te gaan door meer te patrouilleren, wat de overtochten steeds gevaarlijker maakte. De situatie in de Biesbosch in die tijd was uniek, maar de dilemma’s die het leven tussen bezet en bevrijd gebied met zich meebrengen zijn vandaag de dag nog net zo actueel.

Voorstellingstijden
Zaterdag 4 mei van 15:30 tot 16:30 uur
Zondag 5 mei van 12:30 tot 13:30 uur
Zondag 5 mei van 14:30 tot 15:30 uur

Vrijheidsmaaltijd
Zondag 5 mei van 13.30 tot 14.30 uur

Tickets via: www.tobe.nl/theaternadedam
Locatie: Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2 in Werkendam
Kosten: € 5,- per ticket. Bij het Biesbosch MuseumEiland kun je op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd boeken voor €5,-.

Details

Start:
4 May
End:
5 May
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram