« All Events

College Hollandse Waterlinies

13 April om 11:00 - 13:00

Het water als bondgenoot van Nederland

Ontdek de indrukwekkende geschiedenis van de Hollandse Waterlinies tijdens dit college, georganiseerd door de Vrije Academie.

Het is een verhaal over een uitzonderlijk defensief wapen dat Nederland door de eeuwen heen behoed heeft voor de grootste Europese oorlogen. In 1672 stond dit ingenieuze systeem klaar om ons land van de ondergang te redden, en in 1914 was het paraat om de Duitsers buiten de deur te houden.

Dit college gaat over de kunst van verdedigen met water en hoe Nederland erin slaagde om van water, onze erfvijand, een onmisbare bondgenoot te maken. Niet alleen de Hollandse Waterlinie komt aan bod maar ook de Stelling van Amsterdam, beide erkend als UNESCO werelderfgoed. Deze unieke locaties zijn getuigen van ons verleden, maar ook levendige bestemmingen voor cultuurtoerisme.

Schrijf je in voor dit college met historicus Bas Kreuger en leer hoe de waterlinies cruciale momenten in de Nederlandse geschiedenis hebben beïnvloed. Een geschiedenis waarin water niet alleen een obstakel was, maar ook een meesterzet in de strategie van defensie.

Naast de inschrijving voor het college is er ook een ticket voor Loevestein nodig. Je koopt dit online of aan de kassa. Museumkaarten zijn geldig.

Meer informatie en tickets: slotloevestein.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram