« All Events

Tentoonstelling Slot Loevestein 'Tegenpolen'

28 March - 31 December

Slot Loevestein en het Humanistisch Verbond slaan de handen ineen voor een nieuwe tentoonstelling.

In een wereld vol verandering en conflict lijkt "ben je voor of tegen?" een dagelijkse vraag. Meningsverschillen zijn normaal, maar wanneer het wij-zij denken vijandig wordt brengt dat risico’s met zich mee. Ontdek bijvoorbeeld het verhaal van Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt en hoe hun strijd de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw op zijn kop zette. Deze historische clash is niet alleen een boeiend verhaal, maar ook dé inspiratie voor onze nieuwe tentoonstelling over polarisatie, en over hoe we ondanks onze verschillen toch verbinding kunnen zoeken.

De speciale kinderlijn vol spellen en activiteiten, maakt ‘Tegenpolen’ ook boeiend en leerzaam voor jonge bezoekers. De tentoonstelling is perfect voor een gezinsuitje waar zowel volwassenen als kinderen de bijzondere geschiedenis van Slot Loevestein kunnen ervaren en meer kunnen leren over de verschillende kanten van jezelf, en van een ander!

Tekst: Slot Loevestein

Details

Start:
28 March
End:
31 December
Website:
https://www.slotloevestein.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram