« Alle Evenementen

Altena Regatta

3 september 2022 om 09:00 - 17:30

Stichting Altena Regatta (SAR) organiseert het jaarlijkse evenement waarbij verschillende dorpen een eigen roeisloep bouwen en tegen elkaar strijden. Het vindt plaats ter hoogte van het Dijkje, Maasdijk in Woudrichem.

Het programma begint om 9 uur voor de teams om in te roeien en om 10 uur is de eerste wedstrijd. Er is een uitgebreide horeca gelegenheid voor eten en drinken. De verwachting is dat om 15 uur de finale wordt geroeid. Om 17 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden.

Er is parkeergelegenheid voor fietsers/brommers onderaan de dijk. Voor auto’s is er parkeergelegenheid tegenover Dijkje nummer 8 in het weiland. Daar is ook een toiletwagen  aanwezig.

Wedstrijd parcours

  • Het parcours bestaat uit 4 banen en is totaal 1000 meter lang. Halverwege is er per baan 1 keer boei. Met andere woorden: er wordt vanaf de start 500 meter richting de sluis geroeid, gekeerd en weer 500 meter terug geroeid naar de finish.
  • De start en finish is ter hoogte van het dijkje op de Maasdijk.
  • De steiger is tegenover de wedstrijd tent.

Klasses

  • 50+ dames, 50+ heren en 50+ mix.
  • Open dames, open heren, open mix.
  • Jeugd tot en met 20 jaar.

Inschrijven

De SAR nodigt de kernen van Altena uit om roeiteams samen te stellen die in verschillende klassen zich kunnen opgeven. Indien een kern geen St Ayles Skiff heeft zorgt de SAR voor een leen skiff. Ook kunnen de kernen zich opgeven voor roei clinics. De kernen kunnen zich inschrijven via deze link.

Gegevens

Datum:
3 september 2022
Tijd:
09:00 - 17:30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram