Kinderwandelroute

Zie, hoor en ontdek de geschiedenis van vestingstad Woudrichem tijdens de QRfgoed kinderwandelroute. Beleef het geborgen gevoel van de verhalen achter de oude gebouwen en gebruiken van de stad. De verteller kruipt in de rol van Peer Verhagen, die van 1903 tot 1925 burgemeester was. Verhagen stond ook bekend als Rooie Peer, omdat hij opkwam voor de arme mensen. De burgervader had een koppig karakter. Zo zag hij zijn benoeming eerst als de wil van God en daarna pas als de wens van de koningin. Rooie Peer neemt je tijdens de wandeling mee in bijzondere verhalen die de geschiedenis van de stad met het heden verbinden.

QR-codes
De kinderwandelroute doet negen verschillende punten aan. Bij elk punt hangt een bordje met een QR-code die je direct naar de informatie brengt. Leer onder andere alles over de kenmerken van vestingstad Woudrichem, over de riviervisserij en Hugo de Groot. Kijk binnen in het huis van de zesjarige Kjeld, een zeilschip van meer dan honderd jaar oud.

Start wandeling
De wandeling start net buiten de vesting bij de parkeerplaats aan de Schapendam (navigeer naar Sluis 2 in Woudrichem).

Activiteit: Wandelen

Afstand: 1.2km
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram