Fietsroute Galeiweg

Knooppunten: 8 - 2 - 4 - (27) - 11 - 10 - 22 - 30 - 22 - 10 - 29 - 15 - 18 - 16 - 21 - 22 - 20 - 8
Aantal km: 27 km

Startpunt: Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2 in Werkendam

Je parkeert bij het Biesbosch MuseumEiland waar gratis parkeergelegenheid is en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Je volgt de route richting de Spieringsluis die de Biesbosch en de Nieuwe Merwede verbindt.

Geniet onderweg van de ruige natuur en de kronkelende fietspaden. Stap halverwege af voor een lunch of om wat drinken. Onderweg zijn er tal van picknickplaatsen. Je komt langs Fort Steurgat. Dit fort is inmiddels bewoond en diende ter afsluiting van de Nieuwe Merwede en het Steurgat. Zin om te shoppen en even de benen te strekken? Maak een uitstap naar knooppunt 30. Dan kom je in het centrum van Werkendam met een gezellige winkelstraat op de Hoogstraat. Vervolgens eindig je de route weer bij het Biesbosch MuseumEiland. Je kunt hier het hele jaar door terecht voor koffie of lunch in het restaurantgedeelte. Of plak een museumbezoek achter je fietstocht aan en leer over de geschiedenis van de Biesbosch: hoe het zoetwatergetijdengebied ontstond na de Sint Elisabethsvloed van 1421 en over de bewoners en hun ambachten.

Activiteit: Fietsen

Afstand: 27km
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram