Rondje De Pannekoek

Knooppunten: 85 - 83 - 82 - 81 - 83 - 85
Aantal km: 2 km

Startpunt: Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2 in Werkendam

De Pannekoek is een prachtig gebied vol knotwilgen, misschien wel de meest voorkomende boom in dit gebied. Tijdens deze route kun je op de heen- of terugweg even heerlijk ronddwalen voor je de route vervolgt.

Je parkeert bij het Biesbosch MuseumEiland. Er is ruim gratis parkeergelegenheid en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Het museum is het hele jaar geopend. Je kunt er natuurlijk terecht voor een museumbezoek, maar ook voor een kop koffie of heerlijke lunch in het restaurantgedeelte.

Onze verhalenverteller Prisca nam een kijkje bij het knotten van de wilgen bij De Pannekoek en schreef hier een verhaal over.

Tip!
In de wintermaanden kun je komen kijken bij het knotten van de wilgen in de griend (mits je wat afstand houdt). Juist in de winterperiode is het prachtig wandelen in de omgeving. De rust en stilte zijn uitzonderlijk en onderweg zie je veel dieren zoals hazen en verschillende soorten vogels. Met wat geluk spot je misschien wel een ijverige bever!

Activiteit: Wandelen

Afstand: 2km
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram