Geniet van de zomer in de Biesboschlinie

Activiteiten

Er is genoeg te doen in de Biesboschlinie

We hebben veel leuke activiteiten op de agenda staan. Er zijn exposities, jaarmarkten en muziekavonden. Je kunt rondleidingen boeken, meelopen met een gids om alles te weten te komen over de geschiedenis van Woudrichem en kastelen & forten bekijken. Op pad met kinderen? Hier hebben we de leukste activiteiten met kinderen voor je verzameld. Kortom, het is nooit saai in onze regio!

Verken de forten

In de Nieuwe Hollandse Waterlinie vind je Unesco Werelderfgoed. We hebben vier forten waarvan er drie te bezichtigen zijn: Fort Altena, Fort Giessen en Fort Bakkerskil. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis en het prachtige omliggende gebied van Fort Altena? Boek dan hier een rondleiding. Een gids neemt je mee over en door het fort. Luister naar de verhalen van vroeger en waan je terug in de tijd.

Museum

Bezoek musea in de regio

Zin om even lekker rond te struinen in een museum tijdens een regenachtige zomerdag? Bezoek dan onze musea. Kom naar het Biesboschmuseum en bekijk de verschillende exposities. Combineer je bezoek met het Visserijmuseum waar je alles te weten komt over de riviervisserij van vroeger. Er is een uitgebreide verzameling visserijbenodigdheden, zoals netten fuiken en zegens. Je vindt er de werkplaatsen waar de visserijbenodigdheden werden gemaakt, een zalmschouw en oude foto's en films.

Kanoroutes

Zoek een mooie kanoroute uit en ga lekker actief aan de slag. Kies voor de 'aakvlaairoute' voor beginnende kanoërs waar je in een gebied vol kronkelende kreekjes vaart en leuke zandstrandjes tegenkomt. Ben je een pro-kanoër? Kies dan voor de sportieve 'vijfambachtenroute'. Vaar door smalle kreekjes en over breder vaarwater, waar je te maken krijgt met stroming. Trek voor deze route gerust een dag uit. Leg even aan aan de strandjes om lekker te picknicken en strek je benen tijdens een wandeling op de Deeneplaat.

Lokaal aanbod

Eten halen bij de boer

Lekkere, verse producten rechtstreeks bij onze lokale boeren halen? We tippen je graag 'Fietsen voor je eten Altena'. Via de website en Facebookgroep vind je de leukste plekjes om (fietsend) aan je eten te komen. Geniet van het lokale aanbod van onze boeren in Altena.

Dagje uit

Ontdek Woudrichem

Van het kleine vestingstadje Woudrichem kun je gerust een hele dag uit van maken! Het stadje zit vol historie en maakt deel uit van zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maak een wandeling over de stadswal langs de historische haven, bezoek het Visserijmuseum, beklim de Martinustoren en plof daarna neer op het terras om wat te eten of te drinken. Deze pagina staat vol met tips om te doen in Woudrichem.

Zwembaden

Een dagje zwemmen in het zwembad

Baantjes zwemmen, relaxen op je handdoek of lekker pootje baden? Tijdens een warme zomerdag kun je in de Biesboschlinie heerlijk zwemmen in binnen- en openluchtzwembaden.

De binnenzwembaden in de regio zijn:

De openluchtzwembaden in de regio zijn:

Natuurwater

Ook kun je in dit waterrijke gebied zwemmen in natuurwater. Uiteraard wordt het water gecontroleerd door verschillende instanties. Officieel aangewezen zwemlocaties zijn:

  • Aakvlaai, badstrand Biesbosch
  • Badstrand, Veen
  • De Hooge Waard, camping badstrand Andel
  • Badstrand, Andel
  • Badstrand aan de Afgedamde Maas, Andel
  • De Mosterdpot, stadshaven Woudrichem
  • Kurenpolder, zwemplas Hank
  • Badstrand aan de Afgedamde Maas, Rijswijk
  • Wijkse Bol, Wijk en Aalburg
  • Badstrand Wijksche Waard, Wijk en Aalburg

Fietsverhuur

Wil je de Biesbosch fietsend verkennen met het zonnetje op je bol? Huur een fiets! Voor fietsverhuur kun je terecht in Werkendam, Woudrichem, Sleeuwijk, Hank, Giessen en Wijk en Aalburg. Er zijn mountainbikes, gewone én elektrische fietsen te huur.

Bootje huren

Vaar door de Biesbosch

Huur een kano, kajak, sloep, fluisterboot of zeilboot en geniet van alles wat de prachtige Biesbosch te bieden heeft! Ga erop uit om een heerlijk dagje te varen. Je kunt ook een rondvaart met een fluisterboot boeken of op beverexcursie gaan. In de Biesbosch kun je prima vertoeven op of in het water.

Eten & drinken

Lekker een terrasje pakken in het zonnetje, lunchen of uiteten? Ook dat kan in de Biesboschlinie. Koel af met een ijsje van IJs & Spijssalon Baks, ga lunchen bij SIS Lunch Boutique of ga na een dagje varen heerlijk dineren bij DOCKS vissershang.

Hier vind je een overzicht met alle restaurants in de buurt. Check altijd even de website van de locatie voor de openingstijden.

Overnachten

Op zoek naar je volgende overnachting? Boek een overnachting en slaap op een mini-camping, op het water middenin de Biesbosch of in je eigen boot in de jachthaven. Slaap lekker en geniet van je zomer in dit prachtige gebied!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram