Woudrichem Stroomt

Woudrichem Stroomt

De vestingstad Woudrichem mag zich sinds de zomer van 2021 Unesco Werelderfgoed noemen. Het stadje maakt deel uit van zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je proeft er de sfeer van voorbije eeuwen in het decor van oude panden en smalle straatjes. Op een terras aan het water, op een bordes, een plein of onder de toren is het goed toeven na een heerlijke wandeling over bijvoorbeeld de stadswal en langs de historische haven.

In de gids 'Woudrichem Stroomt' en op deze webpagina vind je ideeën om Woudrichem en zijn omgeving verder te ontdekken. Er is rust én reuring, dat laatste vooral op dagen dat er grote evenementen plaatsvinden, zoals het Kampioenschap Visbakken, de Visserijdagen of Winter Wonder Woudrichem.

Wij wensen je een fijne tijd in Woerkum!

Stadswandeling

Niets is zo fijn als een heerlijke wandeling op een mooie lentedag. Geniet van het voorjaarszonnetje en loop tijdens deze stadswandeling langs de meest opmerkelijke plekjes en monumenten in de historische vesting van Woudrichem.

Rondleiding

Wil je meer te weten komen over de historische stad Woudrichem? Boek dan een rondleiding van Stadsgidsen Woudrichem. De meeste gidsen wonen hun leven lang al in de vestingstad en vertellen er vol enthousiasme over. Ontdek de verhalen achter de monumentale panden, het verleden van de visserij of de relatie met de Hollandse Waterlinie.

Visbakken

Donderdag 18 mei van 12 - 18 uur is het Woerkums kampioenschap visbakken in de vesting in Woudrichem. Tijdens het kampioenschap zijn de deelnemers gekleed in visserstenue en versieren ze hun bakstands. Naast de keuring door de jury, kan het publiek ook volop proeven van vers gebakken vis. De optredens van de visserskoren laten het publiek ieder jaar weer massaal meezingen.

Pontje komt zo

In het waterrijke gebied rond Woudrichem varen meerdere veerponten. Met de pont kun je je makkelijk verplaatsen tussen de leukste plekjes. Pak bijvoorbeeld de pont naar Slot Loevestein om het kasteel te bezichtigen of vaar over naar Gorinchem om ook daar eens rond te kijken.

Rijke geschiedenis

In de Middeleeuwen was Woudrichem de hoofdstad van het Land van Altena. De stad bloeide: ze had hoge stadsmuren, een riviertol, visrechten en een grote jaarmarkt. Het was er een komen en gaan van hooggeplaatste edelen en Woudrichem was vaak de stad waarin belangrijke onderhandelingen werden gevoerd. Vandaag de dag bloeit Woudrichem weer en we kunnen er genieten van de echte ‘sfeer van toen’.

Eten & drinken

Na een wandeling vol historie en wetenswaardigheden, kun je genieten van een lekkere lunch bij Brasserie Zus, een ijsje eten bij IJs & Spijssalon Baks of uitgebreid dineren bij restaurant De Stroming.

Hier vind je een overzichtje met alle restaurants in de buurt. Check altijd even de website van de locatie voor de openingstijden.

Overnachten

Wil je langere tijd genieten van alle historie die de stad Woudrichem te bieden heeft? Boek dan een overnachting in de buurt. Je bent van harte welkom!

Slaap in een kruitkelder, een B&B of op camping De Mosterdpot. Ook kun je je boot aanmeren in de haven van Woudrichem. Slaap lekker en tot morgen!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram