Winter in de Biesboschlinie (seizoen 2021/2022)

Van december tot en met februari heerst er winterrust in de Biesboschlinie. Maar dat betekent niet dat er niets te beleven is. Er is voor elk wat wils: een winterwandeling, een speurtocht of opwarmen met een warme chocomel of lunch tijdens een mooie fietsroute. We verzamelden alle activiteiten in een Wintergids én op deze webpagina.

AFGELAST: Winter Wonder Woudrichem, Moonlight shopping & Gorcums Winterfestijn gaan niet door i.v.m. de coronamaatregelen. 'We sluiten de linies' is verzet naar oktober. Check zelf bij de overige activiteiten altijd de laatste stand van zaken bij de organisatie.

Winterse stadswandeling

Niets is zo fijn als een stevige wandeling op een mooie winterdag. Tijdens deze stadswandeling, loop je je warm langs de meest opmerkelijke plekjes en monumenten in de historische vesting van Woudrichem.

Snertwandeling

in Woudrichem

In de wintermaanden organiseert het Gidsengilde Woudrichem een aantal snertwandelingen. Tijdens de wandeling loop je met een gids door de historische vestingstad. Je hoort bijzondere verhalen van heden en verleden.

De wandeling start met een winters opwarmertje en eindigt bij een gezellige brasserie met zelfgemaakte erwtensoep.

Rondleiding

Op stap met de wasvrouw van Fort Altena

De wasvrouw van Fort Altena deed de was voor 328 manschappen. Geen tijd om stil te zitten dus. Nu het fort niet langer bemand is, heeft ze tijd om je rond te leiden door het fort en over het terrein. Ze laat je de bijzonderste plekken van Fort Altena zien en vertelt je de verhalen van vroeger. Onderweg schenkt ze een smakelijk drankje. De rondleidingen zijn op zondag 27 februari, 5, 13 en 20 maart.

AFGELAST

Ontmoet Hugo & Jacoba in Woudrichem

Maak een historische wandeling door Woudrichem met het gidsengilde. Tijdens de wandeling ontmoet je Hugo de Groot en Jacoba van Beieren. Ze vertellen je in geuren en kleuren over hun leven en over hun invloed op de geschiedenis. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Eten, drinken & overnachten

Winterwandelingen vragen om opwarmen onderweg, met warme dranken of een stevige maaltijd. Ga lekker lunchen bij Brasserie Boven de Rivieren of bij Lunchroom 'n Tikkie Anders. Wil je uitgebreid dineren? Dan kan dat bij Bistro de Heerlijckheid. Hier vind je een overzichtje met alle restaurants in de buurt. Check altijd even de website voor de openingstijden.

Wil je de sleur doorbreken en er even helemaal uit? Boek dan een overnachting in één van de B&B's of hotels in de Biesboschlinie.

Rondje boerenland

Fietsroutes in de Biesboschlinie

Fiets een mooie route over de dijken, ga op fortentocht of laat je meeslepen door de verhalen langs de Linie. Maak de fietsroute zo lang als je zelf wilt en geniet van de prachtige natuur.

Lekker uitwaaien

In de natuur

Waai lekker uit in een van de natuurgebieden die de Biesboschlinie rijk is. Struin door de uiterwaarden, loop door het Almbos of geniet van een rondje Pompveld.

Speur je warm

Familiewandeling

Je wandelt je gegarandeerd warm én komt van alles over Woudrichem te weten tijdens deze speurtocht door Woudrichem. Vergeet niet onderweg een bankje te zoeken om warme chocolademelk te drinken!

Winterwandelen

In de Biesbosch

Voor de echte frisse neus mag je natuurlijk een natuurwandeling in de Biesbosch niet overslaan. Zin in een kort ommetje of liever stevig doorwandelen? Met behulp van de knooppunten bepaal je zelf hoe ver je loopt.

Fort Bakkerskil

Hoorspel

Wandel deze winter zeker eens het terrein van Fort Bakkerskil op. Vanaf half januari vind je op het terrein QR-codes. Scan ze met je mobiele telefoon en geniet van de bijzondere verhalen die je te horen krijgt.

Boerderijenroute

Fietsen voor je eten

Fiets in de kerstvakantie langs boerderijen en streekproducten en haal je dagelijkse èn feestelijke boodschappen af in je eigen buurt. Fietsen voor je eten maakte een fietsroute van 23 km door onze prachtige polder.

Loop je fit

Langs Unesco Werelderfgoed

Maak kennis met Unesco Werelderfgoed in onze eigen 'achtertuin' en wandel over het Liniepad, langs forten of door vestingstad Woudrichem.

AFGELAST

Moonlight Shopping in Werkendam

Op vrijdag 17 december van 18.00 tot 22.00 uur is het centrum van Werkendam geheel in klassieke kerstsfeer omgetoverd. Kom gezellig shoppen, want we trakteren je op gezellige muziek, straattheater, proeverijen, en vooral ... oer- en oud-Hollandsche gezelligheid!

Kasteel Dussen

Optredens in winterse sferen

Deze winter warm je je aan bijzondere optredens in het sfeervolle kasteel. Theater voor volwassenen én voor kinderen, en muziek van klassiek tot Nederlandstalige chansons: lichtpuntjes op lange donkere winteravonden.

Rondleiding in kerstsfeer

Kasteel Dussen

Het kasteel rond de kortste dag van het jaar, verlicht door kaarslicht en in kerstsfeer. Op eigen gelegenheid door de verschillende ruimtes slenteren en de geschiedenis van het kasteel beleven, aangevuld met verhalen van de gids. Dat zijn de ideale ingrediënten voor een kerstrondwandeling op zaterdag 18 en zondag 19 december vanaf 14:00 uur.

AFGELAST

Gorcums Winterfestijn

Kom schaatsen in de állermooiste vestingstad van Nederland.
De Grote Markt in Gorinchem wordt deze kerst weer omgetoverd tot een winterse belevenis. Van 18 december t/m 9 januari staat de gezellige overdekte ijsbaan weer rondom de fontein.

AFGELAST

Winter Wonder Woudrichem

Houtvuren, kraampjes, zang en lichtjesavond: tijdens Winter Wonder Woudrichem kom je echt in winterse sferen. Een perfecte voorbereiding op de feestdagen!

AFGELAST

Snertwandeling Fort Giessen

Op 29 december 2021 van 11-13 uur organiseren Fort Altena beheer en VVV Biesboschlinie een winterse snertwandeling in de omgeving van het fort. Tijdens een wandeling van 7 km nemen we je mee op een tocht door het Almbos en de Struikwaard. Bij ontvangst staat de koffie klaar, en we sluiten af met een heerlijke kop erwtensoep.

AFGELAST

Kerstvakantie op Loevestein

Een kasteel in kerstsfeer, warme chocolademelk en glüwein... Loevestein neemt je mee terug naar kerstmis in de tijd van Hugo de Groot.

Van 26 december t/m 9 januari 2022 is Loevestein in winterse sferen. Deze kerstvakantie kun je ook voor het laatst onze tijdelijke tentoonstelling 400 jaar Hugo de Groot bezoeken. Dit is inbegrepen bij je toegangskaartje.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram