We Sluiten de Linies

We Sluiten de Linies

Voor We sluiten de Linies slaan vijf waterschappen en de Hollandse Waterlinies hun handen ineen. Er zijn lichtroutes langs de waterwerken, en het verhaal van de waterwerken, de forten en het landschap worden verteld.

Het evenement vindt in de vesting van Woudrichem plaats op zaterdag 22 oktober van 19.00 tot 22.00 uur.

Hollandse Waterlinie

De Hollandse Waterlinies beschermden het westen van Nederland. Tijdens de oorlog werden grote stukken land onder water gezet. Het was te diep om in te lopen, maar te ondiep om in te varen. Zo hielden we de vijand tegen. Dit verdedigingswapen wordt, wanneer het donker wordt, door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet.

Vesting Woudrichem

Woudrichem: een charmante, kleine vestingstad. Hier komt de waterliniegeschiedenis tot leven. Laat je meevoeren langs eeuwenoude geveltjes en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, muziek en lekker eten tijdens We Sluiten de Linies.

Verhalen

Tijdens We Sluiten de Linies staan de Waterlinie-elementen van Woudrichem in de spotlights. Op vijf verschillende locaties in de stad vertellen gidsen je de mooiste verhalen. Bij de Waterpoort laat animatiekunstenaar Chok Wah Man zijn werk tot leven komen. Ook kun je hier naar een verhalenverteller luisteren. Bij Brasserie Zus kun je genieten van het Viswijvenkoor en natuurlijk van een hapje en een drankje. Bij molen Nooitgedagt vertelt de molenaar alles over zijn molen en ambacht. Bezoek ook het winkeltje met zelfgemalen producten. Bij de Westbeer en de Loevenstijnse poort vertellen experts van Waterschap Rivierenland over het watermanagement vandaag de dag. Ook wordt de Loevenstijnse poort gesloten; een spectaculair gezicht!

Programma en locaties

Het hele programma en alle andere locaties vind je hier. Bekijk het filmpje om een indruk van vorig jaar te krijgen.

Heb je trek gekregen of zin in een drankje? Ook daarvoor kun je in de vesting terecht. Ga een hapje eten bij Restaurant de Stroming en sluit af met een borrel in Café 't Hoekske. Hier vind je een overzicht van alle restaurants in de buurt. Zien we jou dit jaar ook?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram