Wandelgids

Wandelgids

Door polders en bos, langs rivieren, forten en vestingen: in de Biesboschlinie komt elke wandelaar aan zijn trekken. Wandel je hoofd leeg in de natuur of struin door oude straatjes in vestingstad Woudrichem. Slenter langs forten en kazematten door het linielandschap van Hollandse Waterlinies (Unesco Werelderfgoed) en geniet van het moois dat de Biesboschlinie je te bieden heeft.

Met de wandelgids én op deze pagina geven we je een inkijkje in de wandelmogelijkheden van de Biesboschlinie.

Wandelroutes

Ben je nog niet uitgewandeld na de routes uit de wandelgids? Op de routepagina vind je nog veel meer wandelroutes. Wandel bijvoorbeeld 'Rondje Meeuwen' waar je door de polder en langs de Bergsche Maas loopt. Onderweg kom je tal van bankjes en picknickplaatsen tegen. Loop ook eens de Witte molen binnen. Op zaterdagmiddag (en wanneer hij draait) is de molen open en ben je van harte welkom voor een bezoek.

Zo zijn er nog tientallen andere routes waar ook van alles te beleven is. We wensen je veel wandelplezier!

Unesco Werelderfgoed

Sinds augustus 2021 mag de Biesboschlinie zich Werelderfgoed noemen. De Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt door vier provincies en is een uniek verdedigingswerk. Het is een strook land die onder water gezet kan worden. Deze laag water beschermde tegen indringers. Op de zwakke plekken kwamen forten en vestingen te staan. Het overgrote deel hiervan is nog steeds intact en kan je bezichtigen. Wandel door Unesco Werelderfgoed!

Vestingdriehoek

Een actief dagje cultuur snuiven

De Vestingdriehoek is het gebied tussen de vestingen Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel, Slot Loevestein en Fort Vuren. Bezoek in één dag vijf vestingen in drie provincies! De Vestingdriehoek is niet alleen de moeite waard vanwege zijn forten en vestingen, het rivierlandschap is heerlijk om in te wandelen.

Natuurgebieden

Wandel door natuurgebieden

De Biesboschlinie is rijk aan natuurgebieden. Stichting Brabants Landschap, Stichting Altenatuur, Staatsbosbeheer en enkele particulieren dragen zorg voor dit mooie landschap en de - soms zeldzame - dieren en planten die er leven. Trek je wandelschoenen aan en verwonder je over al het moois dat de natuur van Altena te bieden heeft.

Rondje wandelen in de Biesbosch

Ontdek onze mooie Biesbosch tijdens een flinke wandeling. Struin door de Pannekoek, spot waterbuffels en breng een bezoek aan het Biesbosch MuseumEiland waar je van alles te weten komt over hoe we met het water samenleefden en -leven. Van het eerste ontstaan na de Sint Elisabethsvloed tot smokkelroutes in de Tweede Wereldoorlog, het komt allemaal aan bod in de exposities.

Eten & drinken

Wij kunnen ons voorstellen dat je tijdens of na een wandeling zin hebt gekregen in iets lekkers. Ook hierin heb je in onze regio volop keus. Ga lekker lunchen bij SIS Lunch Boutique, drink een speciaal biertje bij bierbrouwerij De Magistraat (doe dit wel ná je wandeling ;)) of ga dineren bij restaurant Proeflokaal Den Dijk.

Hier vind je een overzicht met alle restaurants in de buurt. Check altijd even de website van de locatie voor de openingstijden.

Overnachten

Wil je langer genieten van al het moois dat de Biesboschlinie te bieden heeft en er even helemaal tussenuit? Boek dan een overnachting in de Biesboschlinie. Je bent van harte welkom!

Slaap in een B&B, een kruitkelder, trekkershut of op Camping de la Rue. Hier vind je een overzicht van alle overnachtingslocaties. Slaap lekker en tot morgen!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram