Uitjes met kinderen

Op zoek naar leuke uitjes met kinderen in de Biesboschlinie? De kinderboerderij, een klimpark, de Pannekoekenboot... Er is voor iedere leeftijd wel wat leuks te beleven in de Biesboschlinie. We hebben voor jullie de leukste activiteiten op een rij gezet voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Bij mooi weer, maar ook bij minder mooi weer.

Biesbosch MuseumEiland

Bezoek het Biesbosch MuseumEiland en ga met de kinderen op een avontuurlijke speurtocht. Of boek er een rondvaart bij en laat ze op zoek gaan naar beversporen. Buiten ervaren jullie de eb en vloed getijden. Uitwaaien, rondrennen of picknicken, kan in het buitenmuseum.

De Pannekoekenbakker

De Pannekoekenbakker is een hele beleving op zich! Geniet, op een boot uitkijkend over de Maas, van meer dan 200 (!) verschillende pannenkoeken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een prinsessen of piraten pannenkoek kiezen. Na afloop kunnen ze met hun smulmunten een cadeautje uitzoeken in de smulwinkel. Blije gezichten gegarandeerd!

Kinderboerderij Floreffehoeve

Kinderboerderij Floreffehoeve in Werkendam is goed voor een hele middag plezier. Naast de dieren, is er ook een speeltuin waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven vol met (loop)fietsjes, skelters, stepjes, etc. Even bijkomen met een zakje chips of een ijsje, en weer door! (O)pa en (o)ma kunnen lekker zitten op een bankje met een kopje koffie of thee.

Slot Loevestein

Kinderen kunnen hun hart ophalen op Slot Loevestein. Ze kunnen zich verkleden als jonkvrouw of ridder, ontsnappen uit de boekenkist van Hugo de Groot, en het kasteel ontdekken met hun eigen sleutel.

Slot Loevestein is onderdeel van de vestingdriehoek. Alle locaties in de vestingdriehoek zijn met elkaar verbonden door water. Vanuit Woudrichem kunnen jullie met het voetveer of met de grote pont naar Loevestein. Alleen deze vaartocht is al de moeite waard!

Klimpark Biesbosch

Lekker klimmen en klauteren op hun eigen niveau: dat kan in het Klimpark Biesbosch. Met 7 parcoursen en 75 hindernissen op een eiland zijn kinderen lekker actief bezig in de natuur, aan de rand van de Biesbosch. Gezekerd en wel kiezen ze zelf de route die past bij hun niveau. Ook is er meer dan 400 meter aan zipline. Voor de kids is er een speciaal kinderzipline parcours.

De Kurenpolder

Kinderen kunnen hun energie helemaal kwijt in het subtropische zwemparadijs van De Kurenpolder. Met onder andere een glijbaan van wel 100 meter lang, stroomversnelling, borrelbank en jacuzzi. Iedere vrijdag is er discozwemmen en gaan de muziek en de lampen aan.

In de zomer is er ook buiten van alles te beleven, zoals speeltoestellen om in te klauteren of het skatepark waar de stoerste stunts worden uitgehaald. Ook kunnen ze springen op trampolines en een potje tafeltennissen.

Kasteel Dussen

Vanaf april is Kasteel Dussen iedere zondag geopend om te bezoeken op eigen gelegenheid of boek een rondleiding met een gids. Ook wordt er regelmatig wat georganiseerd. In de agenda van Kasteel Dussen vind je een overzicht van alle activiteiten.

Servicebioscoop Hollywoud

Op nummer 29 van álle bioscopen in Nederland staat 'ons' Hollywoud. Druk op de knop en een serveerder komt de bestelling opnemen. Gewoon tijdens de film! De popcorn wordt gepopt en staat zo voor jullie neus. Zonder iets van de film te missen dus. Een leuk uitje voor kinderen.

Efteling

Vanuit de Biesboschlinie is de Efteling goed bereikbaar. Afhankelijk van het startpunt, sta je al met 20 minuten rijden in Kaatsheuvel. Wandel met je kleintje door het Sprookjesbos, droom weg in de Droomvlucht of ga in de supersnelle achtbaan Max & Mortiz voor de wat oudere kinderen.

Speurtocht in Woudrichem

Strik de veters vast, schud de spieren los, haal diep adem, schouders recht, kin omhoog en ... speuren maar! Deze speurtocht heeft een looptijd van 1,5 uur en is super leuk om met kinderen te doen. Vraag hulp aan iemand op straat als jullie een antwoord niet weten. Misschien horen jullie wel een spannend verhaal van een echte Woerkumer!

Download de speurtocht via onderstaande knop. Klaar met speuren en benieuwd of jullie een goede speurder zijn? Hier lees je de antwoorden.

Tip: in de vesting bevindt zich het Visserijmuseum. Leuk om daar een kijkje te nemen. Kinderen kunnen daar zelf een springtouw maken.

Kanoën door de Biesbosch

Willen jullie er een sportief dagje op het water van maken? Huur een kano en verken de Biesbosch. Laat kinderen op zoek gaan naar bevers en beversporen. Meer vervolgens aan met de kano om lekker te gaan picknicken.

Tip: ga op een rustige dag, bijvoorbeeld op een studiedag. Zo kunnen jullie lekker op jullie eigen tempo kanoën en is er geen druk vaarverkeer.

Kabouterroute Almbos

Vanwege het vijfjarig bestaan van de gemeente Altena, ontwikkelden we vijf nieuwe routes. Eén daarvan is de kabouterroute door het Almbos. Speur mee en zoek de klompjes van de kabouterkinderen. Deze route laat kinderen rennen, klimmen, zoeken en raden. Lekker actief én in de buitenlucht!

We hebben ook een kleurplaat laten maken. Klik op de afbeelding hiernaast om de kleurplaat te downloaden.

Eten en drinken

Restaurants en lunchplekjes zijn er in overvloed in de Biesboschlinie. We noemden natuurlijk al De Pannekoekenbakker. Wat ook heel leuk is, is Brasserie de Laegt. Daar kunnen kinderen spelen in de speeltuin, speelkamer en zelfs op de kinderboerderij. Bij Bistro de Heerlijckheid is er ook een klein speeltuintje aanwezig.

Overnachten

Ouders en kinderen zijn uitgeblust en voldaan na een dagje Biesboschlinie. Slaap letterlijk óp het Biesboschwater in een AquaHome (kinderen vinden dit natuurlijk super leuk!). Liever op het vaste land? Kampeer dan op boerderijcamping De Speeltol waar kinderen zich kunnen uitleven in de natuurspeeltuin op het terrein. Of kampeer in een trekkershut middenin de Biesbosch. Als de zon ondergaat, laten de bevers zichzelf zien tussen de rietkragen op zoek naar voedsel en boomwortels. Als het helder is, zie je een enorme sterrenhemel.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram