Tips voor warme dagen

Zwembaden

Een dagje zwemmen in het zwembad

Baantjes zwemmen, relaxen op je handdoek of lekker pootje baden? Tijdens een warme zomerdag kan je in de Biesboschlinie heerlijk zwemmen. Je kunt zwemmen in binnen- en openluchtzwembaden.

De binnenzwembaden in de regio zijn:

De openluchtzwembaden in de regio zijn:

Natuurwater

Ook kun je in dit waterrijke gebied zwemmen in natuurwater. Uiteraard wordt het water gecontroleerd door verschillende instanties. Officieel aangewezen zwemlocaties zijn:

  • Aakvlaai, badstrand Biesbosch
  • Badstrand, Veen
  • De Hooge Waard, camping badstrand Andel
  • Badstrand, Andel
  • Badstrand aan de Afgedamde Maas, Andel
  • De Mosterdpot, stadshaven Woudrichem
  • Kurenpolder, zwemplas Hank
  • Badstrand aan de Afgedamde Maas, Rijswijk
  • Wijkse Bol, Wijk en Aalburg
  • Badstrand Wijksche Waard, Wijk en Aalburg

Kanoroutes

Zoek een mooie kanoroute uit en ga lekker actief aan de slag. Kies voor de 'aakvlaairoute' voor beginnende kanoërs waar je in een gebied vol kronkelende kreekjes vaart en leuke zandstrandjes tegenkomt. Ben je een pro-kanoër? Kies dan voor de sportieve 'vijfambachtenroute'. Vaar door smalle kreekjes en over breder vaarwater, waar je te maken krijgt met stroming. Trek voor deze route gerust een dag uit. Leg even aan aan de strandjes om lekker te picknicken en strek je benen tijdens een wandeling op de Deeneplaat.

Museum

Bezoek musea in de regio

Wil je er graag een educatief dagje van maken? Of juist verkoeling zoeken in een museum tijdens een warme zomerdag? Bezoek dan het Biesboschmuseum en bekijk de speciale thematentoonstelling over de kracht van het water: 600 jaar Sint Elisabethsvloed. Combineer je bezoek met het Visserijmuseum waar een expositie te zien is over de Oude Hollandse Waterlinie.

Bootje huren

Vaar door de Biesbosch

Ben je iets minder sportief aangelegd? Huur dan een bootje en geniet van alles wat de prachtige Biesbosch te bieden heeft! Ga erop uit om een heerlijk dagje te varen. Je kunt ook een rondvaart met een fluisterboot boeken of op beverexcursie gaan. In de Biesbosch kun je prima vertoeven op of in het water.

Eten & drinken

Lekker een terrasje pakken in het zomerzonnetje, lunchen of uiteten? Ook dat kan in de Biesboschlinie. Koel af met een ijsje van IJs & Spijssalon Baks, ga lunchen bij Jachthaven van Oversteeg of ga na een dagje varen heerlijk dineren bij de Vissershang.

Hier vind je een overzicht met alle restaurants in de buurt. Check altijd even de website van de locatie voor de openingstijden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram