Ode aan het landschap

Ode aan het Landschap

In 2021 brengen we een 'Ode aan het landschap'. Vanaf 8 mei 2021 staat tijdens een themajaar het Nederlandse landschap in de schijnwerpers. Dat landschap is ontzettend afwisselend. Nergens ter wereld vind je zoveel verscheidenheid in zo'n klein gebied als hier.

Eén van de blikvangers in dit afwisselende landschap is de Hollandse Waterlinie. Door de eeuwen heen is het water hier ingezet als bondgenoot, en dat vieren we met tal van activiteiten.

Fietsroute langs de forten van de Biesboschlinie

Wie Waterlinie zegt, zegt forten. Hoe leuk is het om die tijdens een fietstocht te bekijken? Deze route van 70 km voert je door het groene landschap van de Biesboschlinie, langs vier forten, twee inundatiesluizen en vestingstad Woudrichem.

Onderweg kom je verschillende groepsschuilplaatsen en kazematten tegen. Op de forten Bakkerskil, Altena en Giessen kun je een kijkje nemen.

Liniepadfestival

Dit jaar brengt het Liniepadfestival een Ode aan het landschap van de Hollandse Waterlinie. Het festival vindt plaats van 11 t/m 19 september, tussen het weekend van Open Monumentendag en het eerste kunstweekend van stichting Kunst in Almkerk. Het Liniepadfestival laat je genieten van het landschap langs de waterlinie met muziek, theater, erfgoed en landschapskunst. Een speciale fiets- en wandelroute verbindt het gemeentehuis met het Liniepad en de forten van de Hollandse Waterlinie.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram