Rondje Fort Giessen

Deze wandeling heeft de parkeerplaats van Fort Giessen als vertrekpunt. Ook Fort Giessen is weer zo’n pareltje van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Mocht het open zijn, laat je dan door de gidsen vertellen over de historie van het fort en de omgeving of voorlichten door de mensen van natuurvereniging Altenatuur. 

We lopen de weg af met het fort in de rug en slaan rechtsaf de Burgstraat in. Nog voor de eerste bocht nemen we links het lemen wandelpad met aan beide kanten knotwilgen. We lopen evenwijdig aan het riviertje de Alm dat we af en toe kunnen zien. Na verloop van tijd gaat het pad over in een verharde weg, de Karbogerd, die we blijven volgen. Na de lange bocht naar rechts, over de brug maar voor de sportvelden gaan we linksaf het wandelpad in dat ons door het Almbos voert. Dit pad blijven we volgen en via  92 (daar zijn de knooppunten weer) lopen we naar 06. Daar gaan we rechtsaf richting 04 bij de rotonde. We steken de rotonde recht over en volgen de Rijswijksesteeg die overgaat in de Dorpsstraat. In de bocht gaan we linksaf de Stoep op. Nu is het even zoeken: we steken de dijk over en rechts achter de kerk vinden we een karrespoor naar beneden. We steken het water over en gaan direct linksaf. Dit pad, met aan onze linkerzijde het water, blijven we volgen en helemaal op het eind klauteren we de dijk op. We blazen even uit van de klim en gaan rechtsaf. Over het verharde pad op de dijk lopen we verder, met links uitzicht over de rivier en rechts over het boerenland. Het pad wordt gesierd door een bont boeket van wilde bloemen en met de wind in de haren genieten we er volop van. We lopen rechtdoor via 01 en 29 naar 26. Daar slaan we rechtsaf langs de Provinciale weg richting 18 en 27, waar we naar rechts de trap afdalen richting 08. We laten ons verrassen door het lieve slingerpaadje met fruitbomen erlangs. Bij de kerk aan het einde van dit pad belanden we weer in de dorpskern. Via 91 en 19 komen we bij het startpunt, knooppunt 14, Fort Giessen. Tip voor als je nog tijd en puf hebt: neem een kijkje in het belevingspark bij het fort dat gewijd is aan de eerste wereldoorlog of loop nog een rondje rond het fort.

Overzicht van al onze routes in de Nieuwe Hollandse Waterlinie 

Activiteit: Wandelen

Afstand: 6.5km
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram