Oog Voor Elkaar: fietsen voor goede doelen door Altena

Stap 2 juli en/of 3 juli 2022 op de pedalen van jouw fiets, ontdek trappend onze prachtige streek, maak een culinaire én culturele pitstop bij lokale ondernemers én steun goede doelen. Met jouw fietstour haal je geld op voor pleeggezinnen uit Altena en Stichting WensAmbulance door een van de routes in onze streek te fietsen. Samen met je vrienden, familielieden of collega’s. Eén grote belevenis met een nóg grotere betekenis. Dubbel genieten! 

Omkijken naar elkaar door te fietsen met elkaar. Dát is het doel. Een fiets-tweedaagse georganiseerd door de Samenwerkende Serviceclubs uit Altena: Kiwanis Heusden Altena, Rotary Club Altena, Lions Heusden en Altena en Lions Werkendam. Geheel belangeloos, maar mét oog voor elkaar. 

De goede doelen

Stichting WensAmbulance Brabant

Ieder mens heeft een laatste wens. Naar familie, een dagje strand of nog een laatste keer het ouderlijk huis zien. Het lijken wensen die heel makkelijk te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. Stichting WensAmbulance brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Door één van de fietsroutes te fietsen, steun je dit goede doel! 

Pleeggezinnen uit Altena

Een veilige omgeving. Een plek waar ontwikkeling kan herstellen en wordt bevorderd.  Pleeggezinnen bieden kinderen een warme, liefdevolle en doeltreffende oplossing. Een thuis. Om deze gezinnen in Altena een hart onder de riem te steken, stap jij op de fiets om hen een dagje uit te kunnen bieden.

Welke route fiets jij?

Een middeleeuws slot, eeuwenoude historie, oases van rust, waterrijke natuur en culinaire én culturele stops. Allemaal ingrediënten voor onvergetelijke en unieke fietstochten door Altena. Drie prachtige fietsroutes (30 km) zijn uitgestippeld, allemaal voor dezelfde mooie doelen.

Kastelen en boeren 

Startpunt: Boven ’t Gat Woudrichem
Startpunt: Tol Oost - Fort Altena
Starttijd tussen 10.00 - 17.00 uur

Tip: bekijk Woudrichem vanaf grote hoogte 

Stap van je fiets en beklim – via 190 treden – naar het hoogste punt van de Woudrichemse toren, in de volksmond bekend als de “Mosterdpot”. Via een wenteltrap die steeds smaller wordt, langs het fraaie uurwerk en de klok, wordt het hoogste punt – 34 meter – bereikt. Boven wacht je een weids uitzicht van vestingwerken en de rivier. Een ware belevenis! 

* Alleen te bezoeken op zaterdag 2 juli 2022

* € 1,50 p.p. ten behoeve van de goede doelen

Tip: unieke kans: bezoek Watertoren Uppel

Het is dé kans om op een verborgen plek te komen, die normaal gesproken afgesloten is. Want Watertoren Uppel in Almkerk opent eenmalig haar deuren op 2 & 3 juli 2022. Toen functioneel als drinkwatervoorziening, tegenwoordig als zendmast voor mobiele telefonie. Maar is nog steeds een baken in het landschap!

Tip: kruip terug in de tijd in Fort Altena

Laat je leiden door smalle ingangen, kille muren en donkere kamers. Tijdens een rondleiding in Fort Altena, om 11 uur of 14 uur, kruip je terug in de tijd, ontdek je de rijke geschiedenis en beleef je hoe het leven op het fort vroeger was.

Vissers en stropers 

Startpunt: Restaurant De Waterman in Werkendam
Startpunt: Tol Oost - Fort Altena
Starttijd tussen 10.00 - 17.00 uur

Tip: kruip terug in de tijd in Fort Altena

Laat je leiden door smalle ingangen, kille muren en donkere kamers. Tijdens een rondleiding, om 11 uur of 14 uur, in Fort Altena kruip je terug in de tijd, ontdek je de rijke geschiedenis en beleef je hoe het leven op het fort vroeger was. 

Tip: historie in een hoorspel op Fort Bakkerskil 

Beleef de geschiedenis van het fort via een QR hoorspel. Loop over het fort, scan de QR-codes met je telefoon en laat je meenemen naar vroeger.

Tip: voeding voor alle zintuigen

Bezoek de Open Atelierdagen van kunstenaar Ruud Visser! Bekijk de prachtige creaties van en nuttig meteen een heerlijke versnapering om vervolgens de fietsroute vol inspiratie te vervolgen.

Tip: bekijk ‘Landart’ Wassende maan

Een waar doolhof aan kanalen, stuwen, gemalen, dijken en kades: het landschapskunstwerk ‘De wassende maan’ van kunstenaar Paul de Kort. Het labyrint vertelt het verhaal van de wisselende inzichten op waterstaatkundig gebied, die in de loop der tijd het uiterlijk van De Biesbosch hebben bepaald.

Koren en kaas

Startpunt: Hartenjager Giessen (zaterdag terras open, zondag niet) en Bij Janne In Dussen
Starttijd tussen 10.00 - 17.00 uur

Tip: proef en ontdek de lokale honing van imkerij The HoneyBin

In een rustig plekje in de polder bevindt zich een ware bijenwereld: imkerij The HoneyBin van Albert en Anita Bin. Ze vertellen graag over hun passie: de honingbij in al haar facetten. Proef en ontdek de lokale honing!

* Alleen te bezoeken op zaterdag 2 juli 2022

Tip: ijsje halen bij Lekker Gemekker

Beetje spannend, toch vertrouwd: heerlijk, zelfgemaakte geitenijs van Lekker Gemekker. Neem een kijkje op de ijsboerderij, haal een ijsje en geniet ervan op het gezellige terrasje; met een beetje geluk zijn er ook lammetjes! Dit alles maakt een ijsje van Lekker Gemekker tot een onvergetelijke ervaring.

* Alleen te bezoeken op zaterdag 2 juli 2022

Tip: dwaal door de rijke geschiedenis van Kasteel Dussen

Geschiedenis beleven? Wandel via de stenenbrug over de slotgracht Kasteel Dussen binnen. Een prachtig plaatje van buiten, maar van binnen dwaal je pas helemaal weg. De gids weet met spannende verhalen en grappige anekdotes de rijke geschiedenis van het kasteel tot leven te wekken.

Op zondag 3 juli ben je ook van harte welkom bij het buitenconcert. Fanfare Wilhelmina uit Dussen en St. Ceacilia uit Hank zorgen voor de muziek, de vrienden van Kasteel Dussen voor een drankje. Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.
Neem ook een kijkje op: https://www.kasteel-dussen.nl/activiteiten/agenda/

* Alleen te bezoeken op zondag 3 juli 2022 vanaf 14.00 uur (€ 3,00 p.p.)

Je ontvangt de route, voor € 10,00 per gezin, groep vrienden of collega’s, bij het startpunt van de route. Je fietst de fietstocht geheel op eigen risico.
Fiets je alleen of samen? Koop dan je route op 2 of 3 juli bij een van de startlocaties voor € 5,00.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram