Leukste uitje ANWB 2023

Leukste uitje ANWB 2023

Het Nationaal Park de Biesbosch is genomineerd voor het leukste uitje 2023! En dat is niet zonder reden. Wandelen, Fietsen, varen, kanoën en bevers spotten: het is allemaal mogelijk. Het natte grasland van de Biesbosch vraagt erom verkend te worden. Met een kano of vanuit een elektrische rondvaart- of fluisterboot bekijk je al het moois vanaf het water. Voor een ander perspectief zijn er wandelpaden in overvloed. Beleef de natuur, het ritme van de getijden en de rust en ruimte die de Biesbosch je te bieden heeft.

Er zijn nog meer leuke uitjes uit onze regio genomineerd door de ANWB. Hieronder vind je een overzicht. Alle genomineerden vind je hier. Stemmen is helaas niet meer mogelijk.

Biesbosch MuseumEiland

De Biesbosch kent een lange cultuurhistorie. Jarenlang hebben mensen er gevochten tegen het water, en hun brood verdiend met het oogsten van riet en wilgentenen. Maar het gebied is ook weer ontpolderd, en teruggegeven aan de natuur.

Het Biesbosch Museumeiland vertelt je alles over het verleden, heden én de toekomst van dit unieke zoetwatergetijdengebied.

De Efteling

Schommelt de kano niet wild genoeg? De Efteling is via twee gratis veerponten zelfs op de fiets snel en gemakkelijk bereikbaar. Ben jij een echte achtbaan-fan, of droom je liever weg in het sprookjesbos?

Het Pannekoeckershuys

Borrelen, soep, salades en natuurlijk pannenkoeken. Bij dit pannenkoekenhuis, in Den Hout of Zundert, kun je van alles eten terwijl ze je een unieke beleving bieden. Er zijn 6 kamers met elk een eigen thema, zoals de Koningskamer, de Heksenkeuken en het Botenhuys. Kinderen kunnen zich flink uitleven met een ruime speeltuin, klimgrot, speurtocht en zelfs een bioscoop.

Treintocht

Boek een treintocht met de 'Hank-0-Motief' door het land van Heusden en Altena en bekijk de Biesboschlinie. Het kenmerkende treintje staat in Dussen. Het is een leuke manier om de regio te verkennen. Ook voor bezoekers in een rolstoel is het mogelijk om mee te reizen.

Natuurmuseum Brabant

Met verschillende tentoonstellingen ben je al gauw een educatieve dag zoet in het Brabantse Tilburg. Ontdek onder andere de seizoenen, de IJstijd, Jouw Brabant, mijn Brabant en Mispoezen en Pechvogels.

Ook het TextielMuseum en Museum De Pont, beide gevestigd in Tilburg, zijn genomineerd voor het leukste uitje van 2023.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram