Kanoroute Fort Bakkerskil (16 km)

Kanoroute Heen-en Weertje Fort Bakkerskil (16 km)

Deze tocht is aan te raden als kaartlezen niet je sterktste kant is. Verdwalen is onmogelijk en dat terwijl je toch het ultieme weg-van-alles gevoel ervaart.

 Wanneer je nog niet zoveel kano-ervaring hebt, is dit heen-en-weertje echt iets voor jou. Je kunt er rustig varen en bent gemakkelijk een halve dag onderweg. Je start bij Fort Bakkerskil en al peddelend tussen rietkragen en langs een nostalgisch hand-trekpontje ga je zuidwaarts. Je vaart langs eilandjes, buurtschapjes, weideland en door een jungle-achtige sloot in één van de zijarmen van de Bakkerskil. Laat je hier niet tegenhouden door overhangende takken, maar vaar onder het overwoekerde bruggetje door tot aan de griendwerkershut. Dit plekje is de kers op de taart. Zulke sprookjesachtige en stille plekjes moet je met een lantaarntje zoeken, maar deze verklappen we graag. Hier kun je even de benen strekken en uitrusten.

Het heen-en-weertje op de Bakkerskil is een prachtige route voor echte natuurliefhebbers. Hoewel het watertje door de Oostwaardpolder stroomt, ervaar je ook hier de Brabantse jungle. Maak vooral de uitstapjes in de doodlopende armen die op de kaart zijn aangegeven. Die halverwege de tocht brengt je op een sprookjesachtige plek waar je ook nog eens in alle rust kunt afmeren en picknicken.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram