Kanoroute via knooppunten door de Noordwaard, Biesbosch (34 km)

Kano-knooppunten-route door de Noordwaard in de Biesbosch (34 km)

Een kanoroute van knooppunt naar knooppunt door de Noordwaard in de Biesbosch. Op deze kaart van de Noordwaard staat het vaarwater aangegeven met nummers. Je kunt een eigen route uitstippelen langs deze knooppunten.

Doorstroomgebied Noordwaard

De Noordwaard is een doorstroomgebied. De waterstanden zijn onderhevig aan de toevoer van rivierwater. Bij hoogwater stromen de daarvoor bestemde akkers vol water en zal de stroming sterker zijn. Het is dan aan te raden rustiger vaarwater te kiezen.

De Noordwaard is een bijzonder gebied dat er door de eeuwen heen steeds anders uitzag. Het was ooit platteland vol kleine gehuchtjes, en veranderde binnenzee na de Sint Elisabethsvloed van 1421. En daarna, via ingepolderd land, veranderde het in doorstroomgebied om ruimte te maken voor de rivier.

Stilte in de natuur van de Biesbosch

In de Noordwaard kun je de stilte opzoeken en vanaf het water genieten van bijvoorbeeld een kudde grazende waterbuffels of een vissend ijsvogeltje.  De kreekjes kronkelen zich door het landschap waardoor het uitzicht telkens verrassend anders is.

Kilometers aan kanoroutes

Je bent hier zomaar niet uitgevaren, want er ligt in dit gebied een kleine dertig kilometer aan vaarroute en je hoeft geen ervaren kanoër te zijn om hier op ontdekking te gaan.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram