Gidsen

Regelmatig brengen we nieuwe gidsen uit om de toeristen in ons gebied optimaal te informeren met bijvoorbeeld fietsroutes en activiteiten in de regio. De gidsen zijn gratis te krijgen. Zo zorgen we er samen voor dat de gidsen op zoveel mogelijk plaatsen liggen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle lopende gidsen. Ben je er doorheen en zou je graag nieuwe gidsen willen? Neem dan contact met ons op.

Fietsgids

Kies een mooie dag en stap op de fiets. De routes in deze gids brengen je langs (Unesco Wereld-)erfgoed, door natuurgebieden, langs en zelfs over het water. De routes volgen zoveel mogelijk de fietsknooppunten. Als we er van afwijken, is dat omdat we je nét dat ene mooie plekje willen laten zien. Klik op de afbeelding hiernaast om de fietsgids te downloaden.

Wandelgids

Door polders en bos, langs rivieren, forten en vestingen: in de Biesboschlinie komt elke wandelaar aan zijn trekken. Wandel je hoofd leeg in de natuur of struin door oude straatjes in vestingstad Woudrichem. Slenter langs forten en kazematten door het linielandschap van Hollandse Waterlinies (Unesco Werelderfgoed) en geniet van het moois dat de Biesboschlinie je te bieden heeft. Klik op de afbeelding hiernaast om de wandelgids te downloaden.

Woudrichem Stroomt

De vestingstad Woudrichem mag zich sinds de zomer van 2021 Unesco Werelderfgoed noemen. Het stadje maakt deel uit van zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je proeft er de sfeer van voorbije eeuwen in het decor van oude panden en smalle straatjes. Op een terras aan het water, op een bordes, een plein of onder de toren is het goed toeven na een heerlijke wandeling over bijvoorbeeld de stadswal en langs de historische haven.

In deze gids vind je ideeën om Woudrichem en zijn omgeving verder te ontdekken. Klik op de afbeelding hiernaast om de gids te downloaden.

Erfgoedgids

Daar waar (Unesco Wereld-) erfgoed, natuur en water samenkomen. Waar je de rijke geschiedenis van Hollandse Waterlinies beleeft. Van molens tot forten, van vestingen tot kastelen. Waar je wandelt, fietst of vaart door polders, bos en langs rivieren. De Biesboschlinie: thuis van eeuwenoud erfgoed en prachtige natuur.

Kanogids

Varen met de wind in je haren en de zon in je gezicht. Met de waterrijke natuur in de Biesbosch en Altena is de Biesboschlinie een prachtig gebied om recreatief te varen. In deze kano/kajakgids vind je maar liefst 7 routes in de gemeente Altena en een nieuw knooppuntensysteem door de Biesbosch.

Regiokaart van Beleef de Biesbosch

Een goede voorbereiding met deze handige fietskaart!

Klik op de afbeelding hiernaast om de kaart te downloaden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram