Fietsgids

Kies een mooie dag en stap op de fiets. De routes in deze gids brengen je langs (Unesco Wereld-)erfgoed, door natuurgebieden, langs en zelfs over het water. De routes volgen zoveel mogelijk de fietsknooppunten. Als we er van afwijken, is dat omdat we je nét dat ene mooie plekje willen laten zien.

We wensen je veel fietsplezier!

Fietsevenement

Oude Hollandse Waterlinie fietstour

Dit jaar bestaat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar. Daarom wordt er een mooi fietsevenement in de Vestingdriehoek georganiseerd op 29 mei. De 60 kilometer route vanuit Gorinchem loopt langs Slot Loevestein en door de vesting Woudrichem. Tijdens de fietstour kom je veel te weten over de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie. Fiets jij mee?

Natuur

Fietsen door natuurgebieden

Fietsen met je neus in de wind! Ruik de rivier, de bloeiende akkerranden, het boerenland. Geniet van het waterrijke gebied en fiets door De Biesbosch. Op zoek naar wat verkoeling? Stap af en wandel door De Kornsche Boezem en het Duyls Bos. Deze bieden volop schaduw. De natuur in de Biesboschlinie is divers. Beter gezegd: biodivers.

Werelderfgoed

Fietsen door cultureel erfgoed

Naast ons Unesco Werelderfgoed laten we je graag kennismaken met ons andere cultureel erfgoed, zoals molens, boerderijen en kerken. Het mooie van erfgoed is dat het verhalen met zich meedraagt. Al fietsend door de Biesboschlinie kom je die verhalen soms letterlijk tegen. Je vindt ze onder andere in de vorm van gedichten op en bij markante plekjes of bouw- of kunstwerken.

Lokaal aanbod

Vind je het leuk om tijdens je fietstocht onderweg te stoppen voor lokale producten? We tippen je graag 'Fietsen voor je eten Altena'. Deze website en Facebookgroep zijn continu op zoek naar de leukste plekjes om fietsend aan je eten te komen. Geniet van het lokale aanbod in Altena!

La Vuelta Holanda

Tijdens La Vuelta Holanda wordt er drie dagen lang door de renners door het Nederlandse landschap gekoerst. De provincies Utrecht en Noord-Brabant staan hierbij centraal waarbij de renners maar liefst 34 Nederlandse gemeenten doorkruisen. Op 20 augustus tijdens etappe 2 kun je de wielrenners door onze streek zien fietsen. Bekijk de route en zie waar je ze tegen kan komen.

Wil je zelf koersen? Fiets dan mee met Marianne Vos Wielerfestival (april) of Omloop van de Biesbosch (mei).

Boerenland

Rondje boerenland

Fiets door Dussen, Babyloniënbroek, Uitwijk en Almkerk. Bezoek tijdens je fietsroute een kasteel, een herenhuis en verschillende boerderijen om even bij te komen. Fiets ook door prachtige natuurgebieden en geniet van onze streekproducten. Een mooie route door ons boerenland!

Fietsverhuur

Wil je de Biesbosch fietsend verkennen? Huur een fiets! Voor fietsverhuur kun je terecht in Werkendam, Woudrichem, Sleeuwijk, Hank, Giessen en Wijk en Aalburg. Er zijn tandems, mountainbikes, gewone én elektrische fietsen te huur.

Fietsroutes

Rondje boerenland, een dijk van een fietstocht of van vesting naar vesting fietsen? Wij hebben voor het gemak al fietsroutes voor jou uitgestippeld. Kies een mooie route en stap op je fiets.

Zelf kiezen

Fietsknooppunten in de Biesboschlinie

Wil je een hele lange fietsroute of juist een route die wat minder lang is? Wil je er een dagje uit van maken naar bijvoorbeeld een museum of houd je meer van rust en wil je alle natuurgebieden in de buurt bekijken? Stippel dan helemaal zelf jouw route uit! Verbind de fietsknooppunten en kies alleen de plekken uit die jij graag wilt zien. Wat je plannen ook zijn: voel je welkom!

Eten & drinken

Een flinke fietsroute vraagt om een goede en stevige maaltijd. Ga lunchen bij Brasserie de Laegt, eet een pannenkoek bij De Pannekoekenbakker (ja, ook gewoon voor volwassenen :)) of geniet van een kop koffie met een heerlijk stuk appelgebak bij Fort Altena.

Hier vind je een overzichtje met alle restaurants in de buurt. Check altijd even de website van de locatie voor de openingstijden.

Overnachten

Wil je er een meerdaagse fietstocht van maken? Ook dan zit je bij ons goed. Boek een overnachting en slaap in een fort, een B&B of in een hotel. Een nachtje goed uitrusten en de volgende dag weer fris op de fiets!

search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram