Fietsgids

Fietsgids

Kies een mooie dag en stap op de fiets. De routes in deze gids brengen je langs (Unesco Wereld-)erfgoed, door natuurgebieden, langs en zelfs over het water. De routes volgen zoveel mogelijk de fietsknooppunten. Als we er van afwijken, is dat omdat we je nét dat ene mooie plekje willen laten zien. Klik op de afbeelding om de fietsgids te lezen.

We wensen je veel fietsplezier!

Natuur

Fietsen door natuurgebieden

Fietsen met je neus in de wind! Ruik de rivier, de bloeiende akkerranden, het boerenland. Geniet van het waterrijke gebied en fiets door De Biesbosch. Op zoek naar wat verkoeling? Stap af en wandel door De Kornsche Boezem en het Duyls Bos. Deze bieden volop schaduw. De natuur in de Biesboschlinie is divers. Beter gezegd: biodivers.

Werelderfgoed

Fietsen door cultureel erfgoed

Naast ons Unesco Werelderfgoed laten we je graag kennismaken met ons andere cultureel erfgoed, zoals molens, boerderijen en kerken. Het mooie van erfgoed is dat het verhalen met zich meedraagt. Al fietsend door de Biesboschlinie kom je die verhalen soms letterlijk tegen. Je vindt ze onder andere in de vorm van gedichten op en bij markante plekjes of bouw- of kunstwerken.

Fietsroutes

Rondje boerenland, een dijk van een fietstocht of van vesting naar vesting fietsen? Wij hebben voor het gemak al fietsroutes voor jou uitgestippeld. Kies een mooie route en stap op je fiets.

Fietsverhuur

Wil je de Biesboschlinie fietsend verkennen? Huur een fiets! Voor fietsverhuur kun je terecht in Werkendam, Woudrichem, Sleeuwijk, Hank, Giessen en Wijk en Aalburg. Er zijn mountainbikes, gewone én elektrische fietsen te huur.

Boerenland

Rondje boerenland

Fiets door Dussen, Babyloniënbroek, Uitwijk en Almkerk. Bezoek tijdens je fietsroute een kasteel, een herenhuis en verschillende boerderijen om even bij te komen. Fiets ook door prachtige natuurgebieden en geniet van onze streekproducten. Een mooie route door ons boerenland!

Marianne Vos

Marianne Vos heeft een prachtige wielerroute samengesteld. De route, van 71 km, loopt grotendeels door het Land van Heusden en Altena. Je begint ter hoogte van Rijswijk met uitzicht op de Maas. Vervolgens kom je door de historische vestingstad Heusen. Wanneer je Heusden verlaat, gaat de route verder voorbij de Bergsche Maas die uitmondt in Nationaal Park de Biesbosch. Als laatste kom je door Meeuwen, waar je de Marianne Vos rotonde tegenkomt. Je eindigt in haar geboorteplaats Babyloniënbroek.

Lokaal aanbod

Fietsen voor m'n eten

Vind je het leuk om tijdens je fietstocht onderweg te stoppen voor lokale producten? We tippen je graag 'Fietsen voor m'n eten Altena'. Deze website en Facebookgroep zijn continu op zoek naar de leukste plekjes om fietsend aan je eten te komen. Geniet van het lokale aanbod in Altena!

Zelf kiezen

Fietsknooppunten in de Biesboschlinie

Wil je een hele lange fietsroute of juist een route die wat minder lang is? Wil je er een dagje uit van maken naar bijvoorbeeld een museum of houd je meer van rust en wil je alle natuurgebieden in de buurt bekijken? Stippel dan helemaal zelf jouw route uit! Verbind de fietsknooppunten en kies alleen de plekken uit die jij graag wilt zien. Wat je plannen ook zijn: voel je welkom!

Eten & drinken

Een flinke fietsroute vraagt om een goede en stevige maaltijd. Ga lunchen bij Brasserie de Laegt, eet een pannenkoek bij De Pannekoekenbakker (ja, ook gewoon voor volwassenen :)) of geniet van een kop koffie met een heerlijk stuk appelgebak bij Fort Altena.

Hier vind je een overzichtje met alle restaurants in de buurt. Check altijd even de website van de locatie voor de openingstijden.

Overnachten

Wil je er een meerdaagse fietstocht van maken? Ook dan zit je bij ons goed. Boek een overnachting en slaap in een fort, een B&B of in een hotel. Een nachtje goed uitrusten en de volgende dag weer fris op de fiets!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram