« Alle

Winterweekend Biesbosch

28 februari - 1 maart

Programma:

Dag 1, vrijdag 28 februari; Aankomst in de Jantjeskeet aan het einde van de middag. Na de kennismaking en een warme maaltijd maken we een eerste wandeling rondom ons verblijf. In een aantal jaren is de voormalige landbouwpolder verandert in een bos met open plassen. De bever voelt zich hier al helemaal thuis en vanavond maken we kans om hem te zien.

Dag 2, zaterdag 29 februari; In de ochtend maken we een boottocht door de Brabantse Biesbosch. In de wintermaanden is de Biesbosch een belangrijke rustplaats voor watervogels zoals het nonnetje, de brilduiker en de grote zaagbek. En misschien zien we één van de zeearenden wel overvliegen.

In de middag maken we een wandeling in één van de deelgebieden van de Biesbosch. Afhankelijk van de weersomstandigheden en eventuele waarnemingen in de voorgaande dagen bepalen we waar we naar toe gaan. Polder de Hoge Hof is een mogelijkheid, of een bezoekje aan de Tongplaat aan de overkant van de rivier.

’s Avonds wandelen we naar het nabijgelegen hotel voor het diner.

Dag 3, zondag 1 maart; Vandaag gaan we vooral op pad in de Noordwaard. Dit hoogwater doorstroomgebied is een belangrijke overwinteringsplaats voor ganzen. Ook overwinteren er jaarlijks een aantal blauwe kiekendieven in het gebied. In februari keren de eerste groepen grutto’s al weer terug uit het Zuiden om in Noordwaard nog een laatste tussenstop te maken om op te vetten. Genoeg te zien dus. We maken, afhankelijk van de waterstand, een mooie tocht door het gebied en zullen her en der de tijd nemen om de vogels te observeren.

We sluiten het weekend af met een eenvoudige warme maaltijd.

Verblijf:

We verblijven in het groepsverblijf de Jantjeskeet. Deze is prachtig gelegen midden in de Brabantse Biesbosch. In het gebouw zijn een aantal eenvoudige twee-persoonskamers en één vierpersoonskamer. In de voormalige paardenstal is een gezellige eet/woonkamer met een houtkachel.

Kosten:

De kosten voor dit weekend zijn €325,- per persoon. Hierbij is inbegrepen een verblijf in een gedeelde slaapkamer. Ook alle maaltijden en excursies zijn inbegrepen. Vanwege de beperkte capaciteit van de accommodatie willen we alleengebruik van een slaapkamer beperken. Hiervoor is dan ook een toelage verschuldigd. Wil je deelnemen met een gezin of groep vrienden en de vierpersoonskamer reserveren, neem dan contact op voor de mogelijkheden (en prijs).

Vervoer:

De Jantjeskeet is niet bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Heb je geen auto en wil je toch deelnemen, dan kunnen we je ophalen bij het OV in Werkendam of Gorinchem. Neem daarover contact met ons op. Tijdens het weekend zullen we een aantal excursies op korte (auto-) afstand van de accommodatie maken. Hiervoor willen we carpoolen met de aanwezige auto’s. De kosten kunnen onderling geregeld worden.

Gegevens

Begin:
28 februari
Einde:
1 maart
Website:
www.deltasafari.nl
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram