« Alle Evenementen

Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein

10 februari - 25 februari

Liefdesverhaal

Hoe ver ga jij voor de liefde? Zou je aan je verloofde je trouwgelofte teruggeven als jij levenslang de gevangenis in moet? Zodat die ander vrij is om met iemand anders te trouwen? En zou je je laten opsluiten in een gevangenis om bij je geliefde te kunnen zijn?

Predikant Arnoldus Geesteranus en zijn verloofde, Susanna van Oostdijk, stonden voor dit dilemma. Kozen ze voor de liefde? Of voor vrijheid? Hoe dit afloopt? De enthousiaste museumgidsen van Slot Loevestein vertellen je alles over dit liefdesverhaal in de voorjaarsvakantie.

Verteltijden:
Op doordeweekse dagen om 14:00 en 15:00 uur.
In het weekend om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Tingieter

In het paviljoen ‘Het Tuighuis’ kun je kijken bij de tingieter met zijn verzameling tinnen figuurtjes. Hij heeft honderden tinnen figuren, waaronder vele ridders en soldaten.

De tingieter is er van 16 t/m 25 februari.

Laatste kans om ‘Monddood’ te bezoeken

Natuurlijk kan een bezoek aan de tentoonstelling Monddood niet ontbreken tijdens je bezoek. Deze is nog te zien t/m 10 maart 2023.

Het monddood maken van politieke tegenstanders door ze gevangen te zetten, is een verhaal met een lange, wereldwijde geschiedenis. ‘Heftig’ en ‘urgent’ noemde de pers het, maar ook ‘bijzonder relevant’, en een verhaal dat verteld moet worden. Ontdek de verhalen van Hugo de Groot, de Loevesteinse factie, maar ook van tegenwoordige gevangenen zoals Aleksey Navalny.

Tiramisu special van de chefkok

Valentijnsdag valt in de voorjaarsvakantie, en bij iets lekkers voor Valentijn denk je al snel aan chocolade. Valentijnsdag vier je daarom (de hele vakantie!) met de heerlijke tiramisu van chef-kok Ingmar. In de Taveerne krijg je voor € 8,00 een tiramisu om te delen en 2 koppen koffie of thee. Geldig in de voorjaarsvakantie van 10 t/m 25 februari.

Gegevens

Begin:
10 februari
Einde:
25 februari
Site:
https://www.slotloevestein.nl/agenda/voorjaarsvakantie/
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram