« Alle Evenementen

Vader met Verwonderd en Overdonderd

9 februari 2022 om 20:00

Kunst- en cultuurhistoricus Arjan Vader neemt op woensdag 9 februari zijn publiek meer naar Rome rond 1600, naar de vroege barok. Daar zijn de pausen (weer) heer en meester. Schatrijke kardinaalsfamilies als de Barberini, Farnese en Borghese proberen elkaar in pracht en praal te overtreffen. Een ideaal klimaat voor de kunsten dus!

Aan de hand van schilder- en beeldhouwkunst van kunstenaars als Caravaggio en Bernini schetst de lezing een beeld van het artistieke leven. Hoe de Romeinse kunstenaars -net als hun collega’s van de opera- tot het uiterste van hun kunnen gingen om hun opdrachtgevers (en ons!) te verwonderen en te overdonderen. Ga mee terug in de tijd op deze culturele reis, vanuit de burgerzaal van het kasteel, met energieke meesterverteller Vader.

Arjan Vader is museumdocent in Amsterdamse musea en organiseert cultuurhistorische activiteiten. Meer informatie vindt u op www.culturabile.nl.
Pieter A. Bakker neemt op woensdag 6 april het stokje over: hij zal de ontstaansgeschiedenis van de opera belichten en maakt daarmee deze korte lezingencyclus compleet.

Entree: €10,- (met vriendenpas €7,-)

Reserveren: www.kasteel-dussen.nl

Aanvang: 20.00 uur

In navolging van overheidsmaatregelen: toegang met QR-check, max. zaalcapaciteit 30 personen

Gegevens

Datum:
9 februari 2022
Tijd:
20:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram