« Alle Evenementen

Rondleiding op Fort Altena

4 september 2021 om 14:00 - 15:30

Terug in de tijd op Fort Altena
Zomertip voor een dagje uit in eigen regio

 

Twee keer per maand geven bevlogen gidsen rondleidingen op Fort Altena. Het is dé kans om op verborgen plekken te komen, die normaalgesproken afgesloten zijn. De gidsen kennen veel bijzondere verhalen, die je terug in de tijd brengen. Maak het dagje uit compleet met een hapje of drankje bij de brasserie.

 

Fort Altena heeft een rijke geschiedenis. Het fort begon in 1847 met een bomvrije toren en een gracht met ophaalbrug. Daarna werd het steeds verder uitgebreid. Het veranderde ook meerdere keren van functie. Behalve verdedigingswerk was het ook een interneringskamp en was er een geheime dienst gevestigd. Tegenwoordig is het fort een Brabantse Natuurpoort met een brasserie.

 

Museum
In het torenfort heeft Brabants Landschap, eigenaar van het fort, een interactieve expositie ingericht over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de natuur van de regio Altena. Hier kun je mooie wandel- en fietsroutes vinden en je verdiepen in de geschiedenis. Neem er gerust de tijd voor, de expositie is eigenlijk een klein museum!

 

Rondleidingen
Deze zomer zijn er rondleidingen op zondag 18 juli, zaterdag 7 augustus, zondag 15 augustus en zaterdag 4 september. Ze starten steeds om 14.00 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Reserveren is verplicht, via info@fortaltena.nl of bel naar 0183-301329. De kosten zijn € 3,00 voor volwassen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

 

Kijk op www.brabantslandschap.nl/activiteiten of op www.fortaltena.nl/informatie voor een compleet overzicht van de rondleidingen in de rest van het jaar.

Gegevens

Datum:
4 september 2021
Tijd:
14:00 - 15:30
Site:
www.fortaltena.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram