« Alle Evenementen

Romantische dansen door Mimese

14 april 2022 om 20:00 - 22:00

Pianoduo Mimese, finalisten van Klara's Supernova, bestaat uit Hiu-Man Chan en Tim Mulleman. Zij leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar zij zich na hun studies piano en compositie specialiseerden in zowel bekende als onontgonnen literatuur voor quatre-mains bij Jan Michiels. Verder werden zij gecoacht door Thomas Dieltjens en Piet Kuijken.

“Naast het brengen van werken origineel geschreven voor vierhandig piano, is hun missie de piano als orkest te beschouwen en orkestwerken op piano te vertolken in bestaande of eigen arrangementen.”

Programma 'Romantische dansen'

R. Strauss – Der Rosenkavalier-Walzer [8’30”]
J. Brahms – Liebesliederwalzer [20’]
A. Dvorak – Slavische Dansen [selectie]
J. Brahms – Hongaarse Dansen [selectie]

Tim Mulleman over dit programma:

‘Met de folkloristische Slavische en Hongaarse Dansen van Dvorak en Brahms pikken we echt in op het vierhandig kernrepertoire. De ‘liefdesliedjes’ van Brahms dan weer zijn oorspronkelijk geschreven voor pianoduo en… vier zangers. Deze zangers laten we evenwel achterwege in een zeker zo populair arrangement voor 4-mains 😉 En openen doen we met een prachtige transcriptie uit Richard Strauss’ (niet te verwarren met ‘walskoning’ Johann Strauss) opera Der Rosenkavalier. Toegankelijke maar bloedmooie muziek!

https://www.pianoduomimese.com/

Foto: Flip Verpoest

Gegevens

Datum:
14 april 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
www.kasteel-dussen.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram