« Alle

PARIJS ROND 1900 – lezing door muziekhistoricus Pieter A. Bakker

7 oktober om 20:00 - 22:00

Op woensdag 7 oktober vanaf 20.00 uur is muziekhistoricus Pieter A. Bakker terug in kasteel Dussen, nu met de lezing ‘Parijs rond 1900’. De stad is dan het culturele centrum van Europa en bijna alle belangrijke componisten, schilders, schrijvers en beeldhouwers zijn er te vinden. Met hun vaak vernieuwende werken hebben zij wereldfaam verworven, waar we tot op de dag van vandaag van kunnen genieten, zoals op deze avond in de prachtige ambiance van het kasteel.

Bakker zet de schijnwerpers op een aantal belangrijke vertegenwoordigers -op muzikaal gebied- van deze periode: naast de excentrieke Erik Satie komen ook Claude Debussy en Maurice Ravel aan bod. En met deze lezing brengt hij zijn publiek alvast in de sfeer voor het concert van Eric Schoones op 15 oktober, eveneens in de burgerzaal van het kasteel.

Entree lezing: €10,- (Vriendenpas/CJP € 7,-). Reserveren: www.kasteel-dussen.nlContactloos betalen mogelijk in het kasteel.

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Website:
www.kasteel-dussen.nl
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram