« Alle Evenementen

Museumweek op Slot Loevestein

31 maart - 7 april

Op 31 maart opent Slot Loevestein de nieuwe tentoonstelling “Monddood: Politiek gevangen“. Dit valt samen met de start van de Museumweek. Loevestein biedt van 31 maart t/m 7 april twee keer per dag een gratis achter-de-schermen rondleiding. Tijdens deze rondleiding krijg je meer achtergrondinformatie over hoe de tentoonstelling tot stand is gekomen en welke keuzes daarbij gemaakt zijn.

Waarom is er gekozen voor dit specifieke onderwerp? En waarom nu? Waarom is er censuur toegepast op de teksten in de tentoonstelling? Waarom is Nelson Mandela niet opgenomen in de tentoonstelling, die lijkt er ogenschijnlijk toch goed tussen te passen? Waarom ligt het boek van Filep Karma in een vitrine en andere boeken niet? Wat heeft Hugo de Groot eigenlijk met deze tentoonstelling te maken?

Kortom, een uniek kijkje achter de schermen, wat je alleen tijdens de museumweek kunt beleven.

Rondleiding

De rondleidingen starten om 11:30 en 14:00 uur. Aanmelden hiervoor kan op de dag zelf bij de kassa. Per rondleiding kunnen er maximaal 15 personen mee, in het weekend is dat 30 personen per tijdstip. De rondleiding duurt maximaal 1 uur en is inbegrepen bij je museumbezoek.

Museumkaart actie

Tijdens deze week is jouw Museumkaart ook voor iemand anders geldig. Leen je kaart uit en laat je oma, buurman, of de slager ook genieten van meer dan 450 musea. Voor 1 week in het jaar kijken we niet naar de naam en de foto op de kaart. Voor 1 week is de Museumkaart om te delen en kunnen alle kaarthouders een ander het museum laten beleven. Wel moet het een echte Museumkaart zijn en geen kopie of foto van de kaart.

Gegevens

Begin:
31 maart
Einde:
7 april
Site:
https://www.slotloevestein.nl/agenda/nationale-museumweek/
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram