Kasteel Dussen op twee dagen te bezoeken tijdens Open Monumentenweekend

« Alle

Kasteel Dussen op twee dagen te bezoeken tijdens Open Monumentenweekend

11 september om 11:00 - 12 september om 16:00

Op zaterdag 11 en zondag 12 september staat de poort van Kasteel Dussen van 11.00 tot 16.00 uur wagenwijd open voor publiek. Van harte welkom tijdens deze Open Monumentendagen; de entree is gratis.

Bezoekers wandelen op eigen gelegenheid door het kasteel en ervaren zo de rijke historie. Dat kan tot helemaal op zolder. Tekst en uitleg is door het hele kasteel te vinden en uiteraard zijn ook de gidsen en vrijwilligers ‘in huis’ voor extra informatie. Ondertussen klinkt er muziek: op zondag live, door Eibe Gerhartl en Laura Douma.

Zo kan iedereen komen genieten van het cultuur-historisch erfgoed in Dussen. En als de poort weer dicht gaat, blijft er tóch de mogelijkheid om binnen te kijken! In de afgelopen periode is er namelijk hard gewerkt om het kasteel digitaal te kunnen bezoeken. De feestelijke onthulling van het bordje met de QR-code die dat mogelijk maakt, is op zaterdag 11 september door wethouder Jorritsma.

Kortom: er is gelukkig weer van alles te beleven in de parel van Altena…

Stichting Vrienden Kasteel Dussen www.kasteel-dussen.nl

Gegevens

Begin:
11 september om 11:00
Einde:
12 september om 16:00
search linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram