« Alle Evenementen

Hollandse Waterlinies Fietstour

19 juni 2021

Ode aan het Landschap

Het themajaar van 2021

Een jaar lang brengt Nederland een Ode aan het Landschap middels verhalen, activiteiten en belevenissen. Een van die bijzondere landschappen is die van de Hollandse Waterlinies. Met de Hollandse Waterlinies Fietstour vieren wij dit themajaar groots mee en brengen wij een ode aan het prachtige, gevarieerde landschap van de Hollandse Waterlinies.

Ontdek fietsend erfgoed van wereldformaat!

Fiets op zaterdag 19 juni 40 of 60 km door het Hollandse Waterlinies-landschap vanuit Purmerend, Abcoude, Utrecht of Gorinchem! Geniet van de natuur, bezoek forten en en neem deel aan een rondleiding of bezichtiging. Vandaag ga je niet alleen fietsen, maar ga je ook ontdekken! Na de finish krijg je een mooie herinneringsmedaille uitgereikt.

De Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinies vormen samen de Hollandse Waterlinies. Het is een 200 km lang groen, rustgevend landschap en telt bijna 100 forten. Tijdens de Hollandse Waterlinies Fietstour fiets je door het Hollandse Waterlinies-landschap en ontdek je de functie van het gebied in het verleden, het heden en de toekomst.

 

Gegevens

Datum:
19 juni 2021
Site:
https://hollandsewaterliniesfietstour.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram