« Alle Evenementen

Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein

19 februari 2022 om 10:00 - 6 maart 2022 om 17:00

In 2022 draait alles om ‘water’ bij Slot Loevestein. De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de hollandse waterlinies, Hugo’s ontsnapping via het water… de geschiedenis van Loevestein is verweven met water. Soms als vijand, bij hoogwater, en soms als vriend, om de vijand juist buiten te houden. De professionele museumgidsen vertellen je daar graag over in de voorjaarsvakantie, van 19 februari t/m 6 maart.

Deze voorjaarsvakantie is er weer van alles te doen op Slot Loevestein. Ga op pad met je eigen sleutel en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en laat de vesting onder water lopen met het waterspel. Sluit je aan bij een workshop? Of luister je liever naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot? Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet. Rust even uit in de Taveerne met wat lekkers en vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. Nog steeds energie over? Leef je uit op het klimparcours.

WOENSDAG WORKSHOP
Op woensdag 23 februari en woensdag 2 maart kunnen kinderen aansluiten bij een workshop aquarellen. Een kaartje hiervoor koop je bij aankomst bij de kassa. De workshop start om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Kosten: € 2,50 per kind (bovenop de toegangsprijs). Maximaal 20 kinderen per ronde.
1001 BOMMEN EN GRANATEN
In de voorjaarsvakantie kun je ook de 1001 bommen en granaten presentatie beleven. Want Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende-eeuws soldatendorp. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven.

Gegevens

Begin:
19 februari 2022 om 10:00
Einde:
6 maart 2022 om 17:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram