« Alle Evenementen

Filmavond Binnenvaart in Werkendam

28 december 2022 om 20:00 - 22:00

Op woensdag 21 en woensdag 28 december organiseert de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. een filmavond. De films worden vertoond in het verenigingsgebouw van Muziekvereniging “Irene”. Beide films komen uit het archief van Vereniging ‘De Binnenvaart’.

Tijdens beide avonden zullen twee historische films worden vertoond. Voor de pauze de film ‘Reis op de Nederlandse Rijn’ uit 1922. Bestuurslid Martin van der Stelt vertelt: “We gaan in Lobith aan boord van het stoomradarschip ‘Krayenhoff’ en zakken via de Rijn af tot in Hoek van Holland. Tijdens onze reis zien we prachtige beelden van grindwinning, steenbakkerij en goud- en zilversmederij, die de opkomende industrie laten zien. Ook zien we zeilende beurtschippers en houtvlotten die door stoomsleepboten worden voortgetrokken. Bij aankomst in Hoek van Holland zien we snelstomers klaarliggen om naar Engeland te vertrekken.” 

Na de pauze volgt de film ‘De Nederlandse Sleepvaart 1923-1963’. De historische beelden geven een bijzondere impressie van de sleepvaart in de periode tussen 1923 en 1963. In deze film worden o.a. beelden vertoond van het vervoer van het droogdok ‘Tandjong Priok’ over de Maas naar de Waalhaven in Rotterdam. Het droogdok is bestemd voor Indië. Door zijn omvang is het moeilijk manoeuvreren voor de stoomslepers om het gevaarte zonder schade de Maasbruggen te laten passeren. Van der Stelt: “De afsluiting van het Veerse Gat in 1961 zal voor de oudere Werkendammers zeker herkenbaar zijn. De afsluiting maakte deel uit van de Deltawerken.” 

Kosten: € 5,- voor leden, € 7,50 voor niet-leden (inclusief kopje koffie of thee)

Aanmelden: reserveren via mail naar mvdstelt@ziggo.nl

Locatie: Graaf van Hornelaan 46, Werkendam

Gegevens

Datum:
28 december 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Serie:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram