« Alle Evenementen

Expositie Loevestein 'Denkend aan water'

1 juli 2022 - 5 maart 2023

Dit jaar staat op Slot Loevestein het thema 'water' centraal. Vanaf het begin af aan is Slot Loevestein al verbonden met water. Tussen Maas en Waal en ingesloten door de grachten.

Als onderdeel van de Hollandse Waterlinie diende het water als bescherming tegen aanvallen van buitenaf. Tegelijkertijd hield het gevangenen in de Staatsgevangenis binnen de poort.

In de tentoonstelling komt de geschiedenis aan bod, maar ook de toekomst. Hoe kunnen we op een harmonieuze manier met water leven?

Aanleiding voor deze tentoonstelling vormen de jubilea van de 600 jaar Elisabethsvloed, Oude Hollandse Waterlinie, het Rampjaar van 350 jaar geleden én de toekenning van Unesco Werelderfgoedstatus aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waar Loevestein onderdeel van is.

De expositie is voorzien van leuke wateractiviteiten voor jong en oud, waaronder een Drijf-in-bios, lezingen, waterspeurtochten en struintochten.

Gegevens

Begin:
1 juli 2022
Einde:
5 maart
Site:
https://www.slotloevestein.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram